Afgelopen week werd alweer het 10-jarig bestaan van Grill-Restaurant ’De Stenen Boog’ gevierd. Na eerder een restaurant in Almere te hebben gerund, streek het echtpaar Ali Abdi en Saskia Meijer in 2007 neer aan de Hoofdweg 135 in Slochteren, om in februari 2008, onder toeziend oog van toenmalig burgemeester Cees Verstegen, de deuren te openen van ’De Stenen Boog’. Een half jaar later viel de economische crisis in. ”De crisisjaren waren enorm spannend,” zegt Saskia.

”Onze branche had het heel moeilijk, maar wij zijn blijven investeren, met name in de keuken. Zo hebben we een combisteamer aangeschaft waardoor we groepen beter kunnen bedienen. Uiteindelijk heeft dat ons door de moeilijke jaren heengeholpen.” Het horeca-stel heeft inmiddels de beschikking over zes werknemers voor de keuken en eveneens zes jongelui die helpen in de bediening. Slogan van het grill-restaurant is ’Gewoon Gastvrij’. Ali: ”Iedereen moet zich bij ons thuis voelen.

We zijn er voor een zeer breed publiek. Onze menukaart, die we in het laatste anderhalf jaar behoorlijk hebben aangepast, is eveneens heel uitgebreid. Er is voor elk wat wils: van schnitzel tot eendenborst.” Als kroon op hun werk beschouwen Ali en Saskia hun bijdrage afgelopen jaar aan het RTL4-programma ’Plezier en Passie’, die ook terug te zien is op de website van het restaurant. ”Onze liefde voor het vak komt in deze reportage goed tot uitdrukking. We zijn erg blij met het resultaat.

Het heeft ons bovendien veel nieuwe gasten opgeleverd.” Volgens Saskia is het nu ook beter bekend dat je bij ’De Stenen Boog’ ook later op de avond nog kan aanschuiven. ”Het is in onze regio natuurlijk gebruikelijk om om 18.00 uur te gaan eten. Vooral op zondag komt soms iedereen tegelijk,” lacht ze. ”Maar Ali sluit de keuken pas om 22.00 uur.

Onze gasten kunnen dus gerust iets later op de avond komen; dat is ook bevorderlijk voor de doorstroming.” Op de vraag hoe het horeca-echtpaar de komende jaren verder wil is Ali stellig: ”Gewoon doorgaan,” zegt hij. ”Natuurlijk zijn er altijd wensen. De nieuwe lichtreclame heeft de zichtbaarheid van het pand al aanzienlijk verbeterd. Onze droom is om aan de voorzijde een serre te bouwen.

Dan springen we vanaf de weg nog beter in het oog. We zullen wel zien wanneer we dat kunnen realiseren.” Boven die ambities vinden de eigenaren de waardering van de klanten het allerbelangrijkst. ”Daar doe je het uiteindelijk toch voor. We zijn tijdens ons jubileum overstelpt met cadeautjes, bloemen en mooie woorden. Het motiveert ons enorm om door te gaan op de ingeslagen weg.”