Een week lang hebben ruim 120 kinderen meegedaan aan de Kinderspeelweek 2018 in Wagenborgen. Een week vonden de meeste kinderen een beetje kort, maar vrijdagmiddag werd de kinderspeelweek samen met de brandweer afgesloten. De 41e kinderspeelweek begon vorige week maandag met als thema ’Hollywood’. Samen met ouders en met behulp van de leiding werd er hout gesleept om vervolgens een hut in elkaar te timmeren. ’S Middags was het tijd om te limbo dansen.

Dinsdagmorgen werd gestart met de gebruikelijke ochtendgymnastiek. Na nog weer aan de hut te hebben gebouwd was het tijd voor een vossenjacht. ’s Middags gingen de kinderen gips handafdrukken maken en op de foto voor een green screen. De woensdag was een dag vol activiteiten met een kabelbaan, een springkussen en een stormbaan. Op donderdagmorgen werden alle groepjes op de foto gezet voor de website van de kinderspeelweek en de middag stond in het teken van ’Hollywood’.

De groepjes gaven een show weg voor het publiek, waarna de Oscaruitreiking plaatsvond. Op vrijdag was er eerst in sporthal ’Weerland’ een apenkooi en bingo voor de kinderen. Halverwege de middag werd de winnaar van de week bekend gemaakt en dat groepje mocht samen met de brandweer door Wagenborgen. Ter afsluiting van een drukke week mochten de kinderen met water en schuim spelen op de ijsbaan.