Het 20e volleybaltoernooi van Stichting Aigenwies in Hellum werd dit jaar gespeeld op de vrijdag en zaterdag. Voorheen speelden de deelnemende teams hun voorrondes op de woensdag en vrijdag, en mochten ze eventueel op de zaterdag terugkeren voor de finaledag. De opzet voor dit jaar was anders, alle 47 teams speelden zowel op vrijdag als zaterdag hun wedstrijden. Op vrijdag werd bepaald of het team zaterdags uit mocht komen in de winnaarspoule of in de verliezerspoule.

Op de zaterdag werd er vervolgens eerst een poule gespeeld en volgden daarna wedstrijden via het knock-outsysteem. Aan het einde van alle sportieve prestaties waren er dan ook maar liefst 8 bekers te verdelen, de nummers 1, 2 en 3 van beide poules, de wisselbokaal en uiteraard de sportiviteitsprijs. Voorafgaand aan de grote finale speelden de Volleybeukers en ‘8 juli’ voor de eerste plaats in de verliezerspoule, deze werd gewonnen door de Volleybeukers, de derde plaats in deze poule was voor De Ottertjes. In de afsluitende finale stonden twee teams tegenover elkaar die beide al vaker in de finale hadden gestaan.

De Meertjes en Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff waren dan ook aan elkaar gewaagd, na beide een set gewonnen te hebben moest er een derde set aan te pas komen om de winnaar aan te kunnen wijzen. Uiteindelijk wist Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff deze beslissende set met 15-8 te winnen. In deze categorie behaalde Mooispul.com de derde plaats. Op bovenstaande foto’s poseren de winnaars met hun behaalde prijzen. Helaas was de winnaar van de sportiviteitsprijs, VW Volkomen Waardeloos, niet aanwezig bij de prijsuitreiking. Tijdens deze prijsuitreiking liet voorzitter Jan Wolf weten dat de Stichting Aigenwies voornemens is om volgend jaar weer ‘gewoon’ een volleybaltoernooi te organiseren. Na afloop kon er, voor wie zich opgegeven had, genoten worden van een barbecue.