36e Slochter Jaarmarkt op woensdag 4 oktober

0
738

De activiteiten rondom de Jaarmarkt starten al op dinsdag 3 oktober met een lampionnenoptocht en vuurwerk. Op woensdag 4 oktober start de 36e Slochter Jaarmarkt om 08.00 uur.

Programma dinsdag 3 oktober:

18.45 uur: Start Lampionnenop­tocht vanaf het dorpsplein.
20.00 uur: Einde lampionnenoptocht bij de ijsbaan.
20.15 uur: Fantastisch vuurwerk bij de ijsbaan.

Aan de lampionnenoptocht mogen alle kinderen van de basisscholen in Slochteren deelnemen. Een lampion wordt door de Dorpsvereniging Slochteren ter beschikking gesteld, de kinderen moeten wel zelf een stokje en lampje meenemen. De tocht eindigt om ongeveer 20.15 uur op de ijsbaan in het Slochterbos, waar aansluitend een spetterend vuurwerk plaatsvindt. Net als voorgaande jaren wordt dit verzorgt door Indri Fireworks. Het dweilorkest “Wakker Worden” uit Veendam zorgt voor een vrolijke noot tijdens de lampionnenoptocht en speelt vervolgens ook nog op de ijsbaan.

Op woensdag 4 oktober is het dan tijd voor de 36e Slochter Jaarmarkt. Van 8.00 tot 18.00 uur staat de Hoofdweg vanaf het Torenplein tot aan de Zuiderweg vol kraampjes met kleding, eterij, snuisterijen, huiswaar, etc. Natuurlijk ontbreken de standwerkers dit jaar niet. Zij zijn te zien en te horen op de T-splitsing Hoofdweg en Slochterveldweg. Bij de Duurswoldhal aan de Slochterveldweg kunt u trouwens parkeren.

Naast de gebruikelijke kramen en stands is Zanggroep Flexibel uitgenodigd om de marktbezoekers eens flink te vermaken. Zanggroep Flexibel is een enthousiaste club mannen en vrouwen die herkenbare hits uit de ‘60-, ‘70- en ‘80-er jaren zingen, met af en toe een sprong naar recentere tijden. Hun motto is “Terug in de tijd met muziek, zang, dans en gezelligheid!!!” Zij zijn vanaf een uurtje of 11 te zien en te horen. Natuurlijk ontbreekt Shantykoor ”de Raaitvinken” uit Harkstede (www.raaitvinken.nl) niet.

Woensdagmiddag vanaf 13.00 uur zullen zij enkele optredens voor de bezoekers verzorgen.

Op de markt is dit jaar de politiek ook ruim vertegenwoordigd. Alle politieke partijen en de nieuwe gemeente Midden-Groningen staan op de markt in verband met de verkiezingen op 22 november a.s. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u hier zeker terecht.

Dit jaar kunt u naast de markt genieten van een gratis rondrit in een historische bus van het busmuseum. Deze zal vanaf een bushalte bij de markt vertrekken voor een korte rondrit door de mooie omgeving van Slochteren. De vertrektijden staan op de markt vermeld. Ook wordt er een vrijmarkt georganiseerd. Hier mag uitsluitend tweedehands materiaal worden verkocht, dus GEEN etenswaar en nieuwe spullen.

Aan de noordkant van de markt, richting de Fraeylemaborg, vindt u de vrijmarkt aansluitend aan de warenmarkt. Dus even doorlopen om wellicht ook daar nog iets leuks op de kop te tikken. Er is voor elk wat wils. Om een bezoek aan de markt dan helemaal compleet te maken moet u zeker een kijkje nemen bij het Politiepettenmuseum. Sinds 1993 kunt u in dit museum, gevestigd aan de Zuiderweg 3 te Slochteren, één van de grootste collecties politiepetten van de wereld bewonderen.

Ruim 1.500 verschillende petten uit 220 landen vormen samen een unieke collectie. Naast de petten treft u ook allerlei attributen aan die direct of indirect met het werk van een politieman/-vrouw te maken hebben, zoals een uniform, fluitje, portofoon, boekje, etc. Dit jaar is er tevens een replica van de Jeep Cherokee waarmee de New York Police Department in de eerste helft van de jaren ‘90 in Central Park reed en dienst deed als Hondenbrigadevoertuig. Zie ook www.politiepetten.nl.