Traditiegetrouw was er op de dinsdagavond voorafgaand aan de Slochter Jaarmarkt weer een lampionnenoptocht georganiseerd door de Dorpsvereniging Slochteren. Een record aantal kinderen van richting de 200 kinderen namen deel aan deze optocht. De stoet vertrok vanaf het Erfgoedplein en eindigde bij de ijsbaan, waar wederom een vuurwerkspektakel te zien was.

Woensdag 2 oktober was het bewolkt, maar gelukkig bleef het op een paar buien na droog tijdens de Slochter Jaarmarkt. De 38e editie werd dan ook goed bezocht en zorgde voor de nodige gezelligheid op de Hoofdweg. Voor ieder was wat wils. Zo kon men genieten van de mooie omgeving in een 45 minuten durende rondrit in een oude bus van het Nationaal Bus Museum Hoogezand, waarbij uitleg werd gegeven over de historie van en rondom Slochteren.

Kinderen konden voor allerlei leuke spelletjes terecht bij Jong Goud Slochteren, die de marktbezoekers daarnaast informeerden over hun activiteiten. Shantykoor ”De Raaitvinken” uit Harkstede mocht ook niet ontbreken. Vanaf 13.00 uur verzorgden zij enkele optredens voor de bezoekers. En ook Zanggroep Flexibel vermaakte de marktbezoekers met herkenbare hits uit de ’60, ’70 en ’80er-jaren.