De samenwerkende verenigingen in Siddeburen die verantwoordelijk zijn voor de programmering van de Klank en Demodag op zaterdag 7 oktober kunnen terug kijken op een geslaagd evenement. Ondanks de gestaag vallende regen op deze middag hadden toch nog betrekkelijk veel mensen de moeite genomen om de diverse orkesten te zien spelen. Maar liefst zes verschillende orkesten lieten zich van hun beste kant horen. De organisatie moest noodgedwongen de buiten optredens verplaatsen naar de feesttent, het Ufkenshuis en Piets Proat- & Struunhoes.

Het spits werd afgebeten door muziekvereniging In Corpore uit Wagenborgen. Het was het eerste optreden voor de nieuwe dirigente Lotte de Bruin. De Braziliaanse precussieband Batatuké met de twee schaars geklede danseressen kreeg iedereen aan de sambadans. Concordia liet duidelijk horen dat ze een thuis ’wedstrijd’ speelden.

Zo werd er in de feesttent zelf nog geïmproviseerd (en heel goed) samengespeeld met de Neut’nbieters uit Ten Boer en Laif! uit Wagenborgen. Ook een leuke variatie in de orkesten was het optreden van de Milrose Jazzband uit Winschoten. Een schot in de roos met heerlijk swingende jazz op een moderne manier en met veel enthousiasme gebracht. Zo ook de (op het laatst toegevoegde) Myles Brothers met hun Schotse muziek.

Door de zware storm van afgelopen donderdag moest de Ondernemersvereniging Siddeburen-Schildmeergebied noodgedwongen de Superbraderie aflasten met name om veiligheidsredenen. De organiserende verenigingen hebben in een spoedberaad op donderdagavond nog besloten dat er een kleintje braderie opgezet zou worden om de plaatselijke ondernemers en verenigingen nog een kans te geven zaken te doen of de kas en het goede doel te spekken.

Toch nog maar liefst 14 kramen konden worden gevuld met plaatselijke ondernemers en verenigingen afgelopen zaterdagmiddag. Na afloop van de braderie was iedereen tevreden en waren er nog goede zaken gedaan. Een groot compliment was er voor de aanwezige bestuursleden van de Supportersvereniging van de VV Siddeburen, die ter plaatse op de braderie besloten geen loten te verkopen, om geen concurrentie te vormen voor de kraam van de Stichting Walk On, die een verloting hield voor de aanschaf van exoskelet voor Dennie Jager uit Wagenborgen. De Stichting Walk On gaf aan dit gebaar zeer te waarderen en ze hebben veel loten verkocht voor het goede doel.

Omstreeks 15.00 uur kwamen de oldtimers het dorp een heel andere aanblik geven met prachtige voertuigen uit oude, vervlogen tijden. De opstelling bij de feesttent en in het centrum van Siddeburen gaf iedereen ruim de gelegenheid deze oldtimers te be­wonderen. Omstreeks 17.00 uur werd deze 4e editie van de Klank en Demodag afgesloten met een defilé/ rondgang door het dorp met de oldtimers en de oldtimerbus, die belangstellenden vervoerde.

Door de nog steeds gestaag vallende regen moesten de orkesten helaas afzien van deelname aan het defilé, maar zij speelden de tijd nog vol in het Ufkenshuis, de feesttent en Piets Proat- & Struunhoes om deze dag feestelijk af te sluiten. De prachtige wagen van MSC uit Siddeburen was een prachtige aanvulling voor de reclamestoet die meereed in het defilé.

De organiserende verenigingen Muziekvereniging Concordia, Dorpsbelangen ”Siddeburen Vooruit”, Majorettevereniging Sanadétos, Motor Sport Club Siddeburen en de Ondernemersvereniging Siddeburen-Schildmeergebied kunnen terug kijken op een, ondanks het slechte weer, geslaagd evenement, waar creativiteit en snel handelen en organiseren belangrijke pijlers waren.

Op naar de jubileumeditie in 2018 met hopelijk beter weer. Bij Niestijl Mechanisatie aan de Kalverkampen in Siddeburen vertrok zaterdagochtend een colonne van oude auto’s en motoren door de Woldstreek tijdens de Woldstreektocht 2017. Een kleine 70 oldtimers reden daarbij een tocht van ruim 100 kilometer. Op dinsdagavond 3 oktober werd het traditionele waxinelichtjes-spektakel gehouden.

Het thema van dit jaar was ’Oktoberfest’. Veel inwoners van Siddeburen toonden zich creatief en maakten deze avond van hun dorp een prachtig schouwspel. Voor de mooiste tuin van particulieren en deelnemende straten werden prijzen beschikbaar gesteld door de Ondernemersvereniging Siddeburen-Schildmeergebied. Er was dit jaar een einde gekomen aan een jarenlange traditie, namelijk de rondrit met bewoners van het Ufkenshuis door het dorp tijdens de waxinelichtjes-avond.

Woensdagmiddag was de Poststraat weer het domein van de jongste ‘ondernemers’ van Siddeburen. Tijdens de kindermarkt brachten ze hun oude speelgoed, maar ook eigengemaakte attributen en etenswaar aan de man. In de feesttent aan de Kugelslaan werd het tweede weekend van het nieuwe muziekfestival Bokpop gehouden.

Op vrijdagavond trokken veel bezoekers hun lederhosen of dirndl uit de kast voor het Oktoberfest waar ‘Die lustige moeflons’ en DJ Stefan Leur de muziek verzorgden. Zaterdag was wederom DJ Stefan Leur de DJ van dienst. Verder waren er optredens van de feestband ‘Joost mag het weten’. Door stemproblemen van Stef Ekkel kon zijn optreden niet doorgaan, een passende vervanger werd gevonden in de persoon van Henk Wijngaard.