Vlak voor de zomervakantie wil het comité van de Klank- en Demodag in Siddeburen iedereen alvast informeren over de komende activiteiten, zodat er naar uitgekeken kan worden. Zo is deze dag (als laatste zaterdag van de Licht & Klankweek in Siddeburen) al een begrip en traditie aan het worden voor vele inwoners van Siddeburen en omstreken. De afsluitende zaterdag, 5 oktober, zal dit jaar voor de zesde keer gevuld worden met klank en demonstraties.

De organisatie is weer in handen van enkele Sibboerster verenigingen die hun best doen om een gevarieerd programma neer te zetten: mét, ván, vóór en dóór Siddebuursters. De middag zal muzikaal gevuld worden met optredens van diverse dweilorkesten, RD-Music en aan het einde van de middag treedt Martin Zemering op. Op het terrein achter bakkerij Prins zal weer de feesttent worden opgezet. Demonstraties zullen worden gegeven binnen het kader van ’oude ambachten’ en voor jong en oud zal er heel wat te zien en te beleven zijn binnen het thema ’dieren’.

Een mobiele kinderboerderij zal een bezoek brengen en ook wordt de samenwerking met het Ufkenshuis weer aangegaan. Oldtimerauto’s zullen een toerrit maken in de regio en na de tour aan het publiek worden getoond op en bij het festivalterrein. Door middel van opgave zijn er ook enkele plekken beschikbaar in een oldtimerbus, die ook de route door de Woldstreek zal maken. Aan het einde van de dag zal er een afsluitende optocht zijn, gevormd door de oldtimer auto’s, dweilorkesten en bedrijfsauto’s. Het evenement is geheel gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de middenstand van Siddeburen en omstreken, sponsoren en vele vrijwilligers.