Schildwolde 75-jarig jubileum voetbalvereniging SGV wordt groots gevierd

75-jarig jubileum voetbalvereniging SGV wordt groots gevierd

Op 1 mei 1941 werd de voetbalvereniging SGV uit Schildwolde opgericht. Dat is dit jaar 75 jaar geleden en dat wordt groots gevierd door de vereniging uit Schildwolde in het weekend van vrijdag 3 en zaterdag 4 juni a.s.

De voetbalclub SGV (Sportiviteit, Gezelligheid & Voetbal) vindt haar wortels dus in de Tweede We­reldoorlog. Nadat de toenmalige voetbalclub Woldjer Boys in financiële moeilijkheden was geraakt, besloot deze vereniging op te gaan in de omnivereniging SGV (Schildwolde Gymnastiek Vereniging), dat destijds alleen een gymnastiek-afdeling kende. SGV speelde op hetzelfde veld als waar de club nu speelt, al lag dat toen evenredig aan de Hoofdweg. In het jaar 1968 ging de vereniging gebruik maken van de kleedkamers in de in 1963 gebouwde sporthal. Daarvoor was de kleedaccommodatie van de club ondergebracht in Café Span­ninga, later Café Booy (thans Doorrit). In het jaar 1988 werd de huidige accommodatie (kantine plus twee kleedkamers) in gebruik ge­nomen. Tien jaar later (1998) staat SGV voor het eerst op eigen benen. Toen werd de omnivereniging SGV (gymnastiek, handbal, voetbal, volleybal) ontbonden. Enkele jaren daarna kreeg het sportpark in Schildwolde de toepasselijke naam ”Onder de Juffer”, verwijzend naar de Juffertoren in het dorp. Jarenlang kwam SGV met haar seniorenteams uit in de zondagcompetitie, maar in het seizoen 1980/1981 werd noodgedwongen de overstap naar het zaterdagvoetbal gemaakt nadat het bestaansrecht van de vereniging in het geding kwam. Dit pakte goed uit, want het ledental steeg gestaag.

Sportief gezien boekte SGV met het eerste elftal de grootste successen in het begin van deze eeuw. Na drie promoties op rij in de jaren 2002, 2003 en 2004 kwam SGV maar liefst zes jaar uit in de tweede klasse. In 2010 degradeerde SGV uit de tweede klasse om na een aantal degradaties weer terug te keren, waar het was begonnen: de vijfde klasse. Het afgelopen jaar wist SGV opnieuw kampioen te worden en in het nu lopende seizoen werd een periodetitel behaald in de vierde klasse, waardoor SGV nog voor promotie mag gaan strijden. De club telt op dit moment ±170 leden, verdeeld over 3 senioren- en 8 juniorenteams. Met name de jeugdafdeling mag bloeiend genoemd worden.

De aftrap van de festiviteiten is op vrijdag 3 juni met een receptie in de kantine. Zaterdag 4 juni is echter de grote dag waarop de vereniging naast de eigen leden veel oud-leden hoopt te verwelkomen. ’s Morgens vanaf 10.00 uur is er een activiteit voor de jeugd van SGV met BB Freestyle. De middag staat geheel in het teken van voetbal. Op het programma staan een groot aantal wedstrijden tussen leden en oud-leden van SGV, zowel dames als heren. Daarna is er vanaf 17.30 uur een barbecue in de feesttent bij de kantine. ’s Avonds om 20.30 uur be­gint een feestavond met medewerking van de Evert Baptist Disco Sjoo met onder meer live-optredens van Lucas & Gea en de Dikdakkers. Alle activiteiten (behalve de barbecue) zijn gra­tis toegankelijk.

Een enthousiaste SGV-voorzitter Herman Schoenmaker over het aanstaande jubileum: ”Als jubileumcommissie zijn we al ruim een jaar bezig met de voorbereidingen en we zijn nu bezig met de puntjes op de i te zetten. Wij hopen op een mooi weekend en dat velen de weg naar ons sportpark weten te vinden.”

Kijk voor het laatste nieuws op de site www.vvsgv.nl/75jaar.

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X