Op zaterdag 1 oktober a.s. vindt al weer de derde editie plaats van de Klank en Demodag in Siddeburen. Hiervoor hebben diverse Siddebuurster verenigingen weer de handen ineen geslagen. Vorig jaar heeft de organisatie van deze dag de derde prijs gewonnen van de Vrijwilligersprijs van de gemeente Slochteren (Het Lokaal Compliment). Na de eerste twee succesvolle edities van een dag vol muziek en demonstraties van diverse verenigingen is er nu gekozen voor vernieuwing in het programma en dus een iets andere invulling. Door prima samenwerking van de Vereniging Dorpsbelangen ”Siddeburen Vooruit”, de Ondernemersvereniging Siddeburen-Schildmeergebied, Muziekvereniging ”Concordia”, Motor Club Siddeburen, Showgirls Sanadétos en Popkoor Popkorn is er voor alle doelgroepen weer voldoende muzikaal te genieten deze middag in bruisend Siddeburen.

In de feesttent achter Bakkerij Benning zullen zich diverse koren presenteren om zowel nieuw als bestaand repertoire te laten horen. Naast een aantal koren uit de gemeente Slochteren zelf, zullen er ook optredens zijn van twee Shantykoren, waarvan er één alleen bestaat uit vrouwen (De Waddenwichter) die de shanty’s ten gehore brengen. Bij het Ufkenshuis, Koopcentrum ”De Kei” en bij de kofferbakverkoop aan de Poststraat zullen er deze middag diverse dweilorkesten aanwezig zijn om de gezellige sfeer nog verder te verhogen. Doordat enkele ondernemers een dweilorkest hebben ’geadopteerd’, is het mogelijk om deze muzikale bijdrage op diverse locaties in het dorp te zien en te horen. Bij de feesttent zal voor de jongste jeugd een springkussen aanwezig zijn en in de tent is (tegen betaling) catering aanwezig.

Het programma begint om 13.00 uur officieel en duurt tot ongeveer 18.30 uur. ’s Middags rijdt er een oldtimerbus door de regio; dezelfde route als de sterrit van de Oldtimerauto’s. Deze auto’s zullen vanaf ±15.30 uur tentoongesteld worden op en rond het festivalterrein. De gehele middag is vrij van entree en dus voor iedereen vrij toegankelijk. Deze middag wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten met een parade rondgang (Hoofdweg-Molenlaan-Oudeweg-Westerlaan-Hoofdweg) door het dorp met de oldtimers, dweilorkesten, Muziekvereniging ”Concordia” en de bedrijvenkaravaan. Aansluitend is er in de tent nog een afsluitend optreden van het Folk & Shantykoor Westerstörm.

Programmaboekjes zijn in de week voorafgaande aan de Klank en Demodag bij diverse ondernemers verkrijgbaar. De doorgaande weg vanaf de Hoofdweg tot aan de Reint Dijkemastraat is tijdens de duur van de Klank en Demodag afgesloten. Het Ufkenshuis is vanaf de ingang Eideweg te bereiken met de auto deze middag. De organisatie van deze dag is mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit het fonds Loket Leefbaarheid, gemeente Slochteren en diverse ondernemers.

PROGRAMMA

Feesttent achter Bakkerij Benning:

13.00 uur:      Shantykoor De Waddenwichter – Pieterburen

13.30 uur:      Eemsmondkoor – Delfzijl

14.00 uur:      Dweilorkest de Neut’nbieters – Ten Boer

14.30 uur:      Neutraal Gemengd koor Syerdeberth – Siddeburen

15.00 uur:      Straatorkest Laif! – Wagenborgen

15.30 uur:      Popkoor Popkorn – Siddeburen

16.00 uur:      Dweilorkest Dwaarsliggers – Zuidbroek

16.30 uur:      Folk & Shantykoor Westerstörm – Westerbroek

17.00 uur:      Start rondgang oldtimers, bedrijvenkaravaan + muziek

Aansluitend:  Folk & Shantykoor Westerstörm – Westerbroek

Voorplein Ufkenshuis:

v.a. 14.15 uur:           Optredens van Shantykoor De Waddenwichter en

diverse dweil- en straatorkesten

Poststraat (kofferbakverkoop) en Koopcentrum ”De Kei”:

v.a. 15.00 uur:           Diverse optredens van dweil- en straatorkesten