A.s. zaterdag onthulling informatiebord steiger Borgmeren

Laatste nieuws

Met het onthullen van een informatiebord over de Borgmeren wordt op zaterdag 30 december om 14.30 uur op feestelijke wijze het project Steiger Borgmeren afgerond. In 2014 startten de dorpsverenigingen Scharmer en Harkstede gezamenlijk het project met als doel het vervangen van een oude, onveilige steiger die naast het appartementencomplex De Cascadeborg in de Borgmeren ligt.

De feestelijke onthulling zal een gezamenlijke actie zijn van wethouder Anja Woortman van de gemeente Slochteren en Meindert Schollema van het Loket Leefbaarheid. Voor wethouder Woortman is dit haar laatste officiële handeling als wethouder van de gemeente Slochteren.

In het kader van leefbaarheid van de beide dorpen Harkstede en Scharmer, zochten de dorpsverenigingen in 2014 de samenwerking. In de Borgmeren lag toen al tien jaar een intensief gebruikte steiger, die behoorlijk aan het verrotten was. De steiger was destijds, zonder vergunning, aangelegd door bewoners van de Borgmeren. ’s Zomers is de steiger een favoriete plek voor kinderen.

Om te zwemmen of als startplaats voor een tochtje over het meer op een surfboard, in een kano of roeibootje. Voor volwassenen is het een ideale uitvalsbasis om te vissen. Reden genoeg om een nieuwe, legale en veilige steiger te willen. Om het plan te realiseren verstrekte het Loket Leefbaarheid een mooie subsidie en staken lokale ondernemers en bewoners de handen uit de mouwen om de nieuwe steiger te plaatsen.

Vanwege de mooie natuur in het gebied en de aanwezigheid van een mooie wandelroute, is samen met de gemeente Slochteren een informatiebord ontworpen voor recreanten en voorbijgangers. Het bord vormt de kroon op het project. Belangstellenden zijn van harte welkom om de onthulling van het bord bij te wonen onder het genot van een warm drankje en hapje. Vanwege de drassige bodem in het gebied wordt passend schoeisel aanbevolen. Op de foto is vrijwilliger Jan Ramm (voorzitter van de dorpsvereniging Scharmer) bezig met de afwerking van de nieuw geplaatste steiger.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30