Aan het einde van deze zomer zal het Steendamster Bos een 40-tal inwoners rijker zijn. In het bos wordt namelijk een kabouterpad aangelegd; een wandelroute van zo’n 2 kilometer lang, gemarkeerd met paaltjes in de vorm van kabouters. Het pad zal geschikt zijn om te lopen met de allerkleinsten, maar is ook leuk voor de basisschooljeugd.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen. Om zoveel mogelijk mensen bij het ontstaan van het pad te betrekken, zullen de initiatiefneemsters op 23 en 24 juli met een stand aanwezig zijn op het festival Art Carnivale. Samen met andere vrijwilligers uit het dorp verzorgen ze de activiteit ’kabouter schilderen’. Bezoekers van het festival worden uitgenodigd om kabouterroutepalen te beschilderen die ook echt in het pad zullen worden opgenomen.

Het kabouterpad is een initiatief van de Dorpsvereniging Steendam in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het project komt tot stand met steun van het Loket Leefbaarheid en lokale ondernemers. Het plan is om het pad eind september feestelijk te openen.