Activiteiten georganiseerd in Harkstede tijdens bevrijdingsdag

Laatste nieuws

Woensdag 5 mei hebben HARTstee en de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede de actie Vrijheid-Soep in Harkstede georganiseerd. Voor de zesde en eerst laatste keer is er Soep op de Stoep bij mensen thuis gebracht, met name bij mensen die veel alleen thuis zijn en bij mensen in een chronisch moeilijke situatie.

De soep die is rondgebracht was geen gewone soep, maar Vrijheid-Soep, met recepten speciaal gemaakt om samen de bevrijding te vieren, o.a. het recept van Yvette van Boven. Praktisch iedereen vond het fijn om soep te krijgen, en dat men door iemand was opgegeven hiervoor. Het was voor de vrijwilligers eveneens fijn om de soep rond te brengen, dat gaf een gevoel van verbinding.

Ook konden inwoners op 5 mei een zakje linzen ophalen op 2 adressen met een kaart met een mooie tekst en het recept om thuis Vrijheid-Soep te maken en te eten. Woensdagavond was er een Vrijheidswandeling vanaf het ’40-’45-monument bij de monumentale kerk van Harkstede, met gedichten en quotes over vrijheid.

De plakkaten hangen nog steeds, zodat men ook op eigen gelegenheid de Vrijheidswandeling nog kan lopen. De volgende actie is het rondgaan met een bakfiets met Koek op de Stoep & Koffie op de hoek. Mensen uit de buurt kunnen met elkaar (op afstand) in kleine groepjes een bakkie doen bij de ’nieuwe’ HARTstee-bakfiets. Om zo verbinding en ontmoeting te stimuleren in het dorp.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees