Home Siddeburen Activiteiten rond MFC Siddeburen

Activiteiten rond MFC Siddeburen

De bibliotheek in Siddeburen is verhuisd naar het MFC Siddeburen. Met een aantal activiteiten wordt daar de komende week, de week die normaal bruist van de Licht en Klankweek activiteiten, bij stil gestaan en dat gevierd. In samenwerking met de Vereniging Dorpsbelangen ”Siddeburen vooruit” is gekeken naar de mogelijkheden die er zijn binnen de geldende beperkingen. Het programma is onder voorbehoud van nieuwe maatregelen en eventuele ziekmeldingen van personen die (een deel van) de activiteiten uitvoeren.

Vrijdag 25 september a.s. geeft EveneBand (voorheen ”Concordia”) de aftrap op het nieuwe buitenpodium bij MFC Siddeburen. Vanaf het plein is er voldoende ruimte om met onderlinge afstand te luisteren naar een kort optreden. Daarna worden in de grote zaal van het MFC beelden van oud Siddeburen vertoond. Als u gezien de huidige maatregelen verzekerd wilt zijn van toegang tot de zaal, stuur dan voor vrijdag a.s. een e-mail met naam en aantal personen (uit één huishouding!) naar [email protected] Na opgave ontvangt u, zolang de voorraad strekt, een bevestiging.

Inmiddels zijn twee koren, Syerdeberth en Popkorn, weer begonnen met hun wekelijkse repetitie. Omdat optreden in zalen voor hen nu even niet gaat, is er zowel maandag 28 september als op dinsdag 29 september de mogelijkheid om via YouTube even mee te kijken. Via de websites dorpsbelangen-siddeburen.nl en mfcsiddeburen.nl worden de links naar de live­streams gedeeld.

Woensdag 30 september is er een workshop waarin de jeugd zelf met animatie filmpjes aan de gang kan. Onder begeleiding van een Biblionet medewerker leer je hoe je met Stop Motion leuke filmpjes kunt maken. Daarvoor mag je ook zelf bijvoorbeeld Playmobil meenemen. En vergeet je smartphone of tablet niet.

Vrijdag 2 oktober is er een pubquiz voor groepen van max. 4 personen (max. uit twee huishoudens). Met deze activiteit is er ook voor volwassenen een beperkte mogelijkheid om in deze periode een gezellige avond mee te maken. Opgave kan bij [email protected]

Zaterdag 3 oktober is omgedoopt tot Giga-Lego dag. Voor kinderen van 9 tot 13 jaar is er een workshop voor het bouwen en besturen van lego-robots. Voor de meer beginnende lego-bouwer is er een berg lego aanwezig, waarmee je naar hartenlust kunt fantaseren en bouwen. Voor ouders en andere belangstellenden is er ’s middags een doorlopende mogelijkheid om op veilige afstand de bouwsels te bewonderen en de robot bewegingen te zien. In het geval er teveel toeloop is, wordt u wellicht gevraagd niet te lang te blijven of even te wachten tot er voldoende ruimte is. Kijk op de website dorpsbelangen-siddeburen.nl, facebookpagina van dorpsbelangen of op de posters in het dorp voor meer informatie en opgave.

Bij alle activiteiten gaat de organisatie er vanuit dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt en de eventuele aanwijzingen van de organisatie opvolgt.

Laatste nieuws

Brand in vrouwenpaviljoen Salem in Wagenborgen herdacht

Zaterdag 24 oktober 1970 staat bij veel mensen nog in het archief als de dag van gisteren:...

Charlotte Doddema uit Noordbroek verkozen tot Sporttalent van 2019

Afgelopen vrijdag werden de winnaars van de Sportverkiezing Midden-Groningen 2019 via een livestream bekendgemaakt. De sportverkiezing zou...

Wethouder Boersma reikte prijzen uit van fotowedstrijd

Op zaterdag 5 september organiseerde het Voedselpark Slochteren een Doe-Dag. Bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u