Laatste nieuws

Afscheid van een bewogen jaar

Voor u ligt de kersteditie van ’t Bokkeblad. Een krant met ook dit jaar vele kerstwensen en uiteraard ontbreekt de traditionele kerstpuzzel niet. In de kerstkrant van vorig jaar kopten we met de titel ‘Vele tradities blijven in 2020 behouden in onze regio’.

De verwachting was dat jaarlijkse terugkomende evenementen ook in 2020 weer ‘gewoon’ georganiseerd zouden worden. Zo had Stichting Aigenwies weer hun volleybaltoernooi in Hellum aangekondigd, stond de vierde editie van de Schans-Pop Zummer Editie op het programma en zou de Licht en Klankweek in Siddeburen met zijn vele tradities in stand gehouden blijven.

In meerdere dorpen zou bovendien extra aandacht besteed worden dat het 75 jaar geleden was dat de Tweede Wereldoorlog beëindigd is. Zoals eens in de 5 jaar gebruikelijk zouden in verschillende dorpen optochten van versierde wagens worden georganiseerd. De voorbereidingen daarvoor waren ook al in volle gang. Dit alles was echter buiten het ons inmiddels welbekende coronavirus gerekend. Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is merken we ook nu, door de oplopende besmettingen werd vorige week vanuit Den Haag een harde lockdown afgekondigd.

Nu zijn we tot en met 19 januari beperkt in onze mogelijkheden en worden we geacht zoveel mogelijk thuis te blijven. Zolang het coronavirus niet onder controle is, is het gissen naar wat er in 2021 mogelijk is. We kunnen alleen maar hopen dat we, door ons te houden aan de maatregelen, zo snel mogelijk weer terug kunnen naar het ’oude normaal’. Weer samen kunnen genieten van alles wat een jaar geleden vanzelfsprekend was. En hopelijk ook weer samen genieten van de vele tradities die deze omgeving te bieden heeft.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30