Allerzielen is de dag waarop in de Rooms-Katholieke kerk alle gelovige zielen van gestorvenen worden herdacht. Het feest wordt sinds de twaalfde eeuw op 2 november gevierd. In verschillende plaatsen wordt tegenwoordig een Allerzielen bijeenkomst gehouden. In 2016 is dit in Harkstede voor de eerste keer gebeurd.

Er wordt dit jaar op 2 november weer een Allerzielen bijeenkomst in Harkstede gehouden. Wilt u een dierbare gedenken op het kerkhof in Scharmer, ingang Sint Helenahof, dan kan dat ook. Daar zullen kaarsjes branden en er zullen enkele activiteiten plaatsvinden.

De organisatoren zijn de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede, de begrafenis- en crematievereniging Scharmer-Harkstede, de Protestantse gemeente Scharmer-Harkstede en de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt. Gekozen is voor een eenvoudige opzet. Locatie is de begraafplaats bij de monumentale kerk.

Vanaf de weg wordt een lichtroute aangelegd. De lichtroute wordt gevormd met vuurkorven, lichtslangen en een reeks glazen potjes met daarin waxinelichtjes. Men kan luisteren naar een koor, een gedicht dat wordt voorgelezen, een kaarsje branden of even stil zijn. Bezoekers kunnen een naam en/of tekst op een kaartje schrijven en ophangen. Er is tevens gelegenheid even te praten en een kopje koffie te drinken. Iedereen is welkom tussen 19.00 en 20.30 uur.