Hellum Art Carrousel draait eerste rondje in Hellum

Art Carrousel draait eerste rondje in Hellum

Het unieke Art Carnivale gevoel hing afgelopen weekend toch even in de lucht. Een eerste groep bezoekers kwam zondag naar de, overigens zonovergoten, primeur van Art Carrousel: een artistieke en vermakelijke belevenis voor jong en oud(er). 

Deze ’mallemolen’ is natuurlijk niet te vergelijken met het festival, maar heeft wel de herkenbare ingrediënten die Art Carnivale bijzonder maken. Op deze manier kunnen liefhebbers deze zomer alsnog een gezonde dosis ’kunstzinnige vitaminen’ tot zich nemen.

Art Carrousel omvat een buiten- en een binnenroute met veel kunst, artistiek entertainment en speelplezier. Doordat er slechts een beperkt aantal kaarten per middag worden verkocht doet de sfeer een beetje denken aan de prille start van het bekende familiefestival zo’n 11 jaar geleden. Het collectief De Draad reisde toen met een ’kunstkaravaan’, als een soort van circus, langs meerdere dorpen in de Woldstreek.

De eerste Art Carrousel in en rondom De Ent in Hellum van afgelopen zondag was ronduit gezellig en ontspannen. Op de feestelijk aangeklede route was van alles te zien en te beleven: objecten en sculpturen, kunstkramen, een uitgebreide speelweide met kinderactiviteiten en een expositie met gevarieerde kunst en videopresentaties.

Het publiek werd verder vermaakt met een aantal muzikale en theatrale voorstellingen. Acrobaat Marco Bonisimo hield vele ogen op hem gericht, terwijl vreemd uitgedoste types op het terrein rondliepen. Vanuit twee podiumtenten speelden de groep Sjilt, Anjo de Banjo, Jessie Jippy en Harry G & Friends voor een weliswaar beperkte, maar enthousiaste groep toeschouwers. Voor de meeste artiesten was het de eerste keer dat ze na maanden stilstand weer voor een publiek speelden.

Het volgende rondje Art Carrousel draait op zondagmiddag 2 augustus, ook dit belooft weer een bijzondere dag te worden. Kaarten kunnen alleen gereserveerd worden via de website www.artcarnivale.nl, maar vol is vol.

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X