Autopuzzeltocht in Midden-Groningen

Laatste nieuws

Het team van Localgroningen.nl heeft op veler verzoek een nieuwe en verrassende autopuzzeltocht ontwikkeld: route Midden-Groningen! Nadat ruim 1.000 deelnemers de autopuzzelroutes Het Hogeland en Zuidelijk Westerkwartier hebben gereden, kunnen zij nu al puzzelend op pad door Midden-Groningen. Deze nieuwe route is vanaf 21 maart te boeken op localgroningen.nl/autopuzzeltochten-groningen. Ook nu zijn er weer mooie prijzen te winnen en is het weer mogelijk om een heerlijk, regionaal lunchpakket bij te boeken.

De route

De route start bij De Amshoff in Kiel-Windeweer en eindigt bij Kaap Steendam aan het Schildmeer.

Waar menigeen bij Midden-Groningen misschien alleen denkt aan gaswinning, aardbevingen en windmolenparken, is LocalGroningen de uitdaging aangegaan om deze regio écht te leren kennen. Midden-Groningen bestaat uit 25 grotere en kleine dorpen met veel historie. Het gebied heeft verschillende waterlopen met oorsprong uit de ijstijd. Je vindt er historische landgoederen, nieuwe ruige natuur, ontelbare authentieke Groningse veen- en oldambtboerderijen, industrieel erfgoed, molens en nog veel meer.

Coronaproof

De puzzeltocht is circa 67 kilometer lang en is volledig coronaproof opgezet voor een gezin of kleine groep van twee tot vijf personen. Ook als teamuitje is deze activiteit daarom uitermate goed geschikt.

Genieten, nieuwe plekken ontdekken, puzzelen en prijzen winnen: een uniek en veilig uitje tijdens de nu geldende coronamaatregelen. Wanneer de horeca (deels) weer open mag, zet de organisatie direct de aangepaste route met heerlijke terrassen online.

Compleet pakket

De autopuzzeltocht bestaat uit een compleet pakket met daarin een luxe routeboek, puzzelvragen voor onderweg, regionale en historische wetenswaardigheden, meerdere puzzels en rebussen en een antwoordenblad. Als extra zijn nog twee leuke fotobingokaarten toegevoegd die alle deelnemers op scherp zetten en ervoor zorgen dat er onderweg niets wordt gemist. De antwoorden die worden verzameld kunnen na afloop worden ingeleverd. Onder de goede inzendingen worden met regelmaat mooie prijzen verloot.

Samenwerking met lokale ondernemers

De autopuzzeltocht Midden-Groningen is ontwikkeld door Local­Groningen.nl in samenwerking met diverse lokale ondernemers in toerisme en recreatie zoals Marketing Midden-Groningen, fotograaf Wilco van der Laan, Boerderijcafé Mausel (lunchpakketten) en Kaap Steendam.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30