De voorbereidingen zijn al weer in volle gang voor het jaarlijkse luchtballonnenspektakel in Meerstad. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september zullen tientallen traditionele luchtballonnen en special shapes in Meerstad opstijgen om een vlucht over de prachtige omgeving te maken. Dit jaar vindt het evenement voor het eerst in twee dagen plaats. Op beide dagen is een uitgebreid randprogramma voor jonge en oudere bezoekers. Ook kunt u als bezoeker de fiësta vanuit één van de ballonnen meemaken, door mee te gaan met een vaart.

De Ballon Fiësta Meerstad vindt voor de zevende keer plaats en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de mooiste en grootste ballonevenementen in Noord-Nederland. Beide dagen start het programma rond 17.00 uur en duurt het tot 22.00 uur. Op vrijdag vindt aan het eind van de avond de night­glow plaats, een fantastische lichtshow waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek verlichten.

Naast de ballonvaarten zelf is er van alles te zien en te doen. Zo kunnen bezoekers onder andere een echte luchtballon inlopen, de brander bedienen, een kijkje nemen op het veld bij de verschillende modelballonnen of op de foto in een ballon. Ook is er dit jaar voor het eerst een zweefvliegtuig aanwezig. Het evenement heeft dit jaar een speciale primeur: de Baby-luchtballon zal haar eerste vlucht maken op Ballon Fiësta Meerstad. De piloot toont zijn nieuwe ballon op 2 en 3 september aan het publiek en neemt de eerste passagiers mee de lucht in. Verder zijn er diverse andere special shapes, waaronder Matroesjka, Funny Bunny het gele vrolijke konijn en Babette.

Eind augustus staat het uitgebreide programma op de website www.meerstad.eu. Het evenement is gratis toegankelijk voor het publiek.