De Golfclub Duurswold heeft net als vorig jaar het initiatief genomen om in samenwerking met OBS De Springplank uit Siddeburen en Martin Knol Tuinontwerp deel te nemen aan de Nationale Boomfeestdag. Op woensdag 13 maart hebben maar liefst zestig kinderen van de basisschool meer dan 300 bomen geplant.

De bomen en bosplantsoen zijn verspreid over het hele golfterrein geplant. De afgelopen jaren heeft de golfclub gefaseerd vele zieke bomen gekapt. Deze bomen waren besmet met de zogenaamde essentaksterfte en deze ziekte heeft zich inmiddels in meer dan 80% van de essen gehuisvest.

De bomen en bosplantsoen die tijdens de boomfeestdag op de golfbaan werden geplant zijn allen bes-dragende bomen (lijsterbessen, hazelnoten appelbes, krentenboom, cantoniaster). Mede door deze bomen wordt er een prettig leefgebied voor vogels ge­creëerd. Het doel is om primair de merel aan te trekken, omdat deze vogel op een biologische manier bijdraagt aan de bestrijding van emelten en engerlingen.

De leerlingen hebben naast het planten van bomen ook een workshop biodiversiteit op de golfbaan gevolgd en een heuse masterclass golf. Harde windstoten en veel regen hebben de pret niet kunnen drukken. Op de foto wordt de eerste boom geplant door wethouder Jan Jakob Boersma samen met een aantal leerlingen.