De nieuwe bus is er al even, maar deze is nu ook beplakt. ”Samen met de vrijwilligers en middenstand in Harkstede hebben we het voor elkaar gekregen,” zegt Petra Blink namens NOVO Ons Hertenkamp. ”We hebben een nieuwe bus! Nu kunnen we weer jaren vooruit.”

In NOVO Ons Hertenkamp werken mensen met een verstandelijke beperking. NOVO biedt hen de kans om zich te ontplooien en te ontwikkelen met zinvolle dagbesteding. Dagelijks werken er ongeveer twaalf mensen verdeeld over de stal en het theehuis van de kinderboerderij met speeltuin. Samen runnen ze de locatie midden in het dorp. De oude bus, die cliënten van en naar hun woonadressen vervoerde, reed nog goed, maar begon zijn eerste gebreken te vertonen.

NOVO Ons Hertenkamp had zich eind vorig jaar aangemeld bij De Vonk van Slochteren, in de hoop daarmee 5.000,- euro in de wacht te slepen, die geïnvesteerd kon worden in een nieuw exemplaar. ”Wij hebben deze bus hard nodig om onze enthousiaste mensen veilig van en naar hun werk te brengen, zodat zij weer voor u klaar kunnen staan,” luidde de oproep van projectleider Miran Husers. Het idee haalde onvoldoende stemmen, waardoor de NOVO met lege handen achter bleef. De medewerkers gingen echter niet bij de pakken neerzitten. Blink: ”Samen met de vele vrijwilligers zijn we bij de middenstanders in ons dorp langsgegaan en hebben we een geweldig sponsorbedrag bijeen ge­bracht. We hebben nu een vrij jonge tweedehands bus kunnen aanschaffen. Het cliëntenvervoer is weer voor jaren gewaarborgd. We zijn de vrijwilligers en het bedrijfsleven van Harkstede ontzettend dankbaar. Vorige week is de bus beplakt. Alle sponsoren hebben een mooi plekje gekregen.”

Ook nu de nieuwe bus geregeld is, zitten de medewerkers van NOVO Ons Hertenkamp niet stil. ”Er zijn altijd wel wensen om zaken te verbeteren,” zegt Blink. ”De binnenruimte is nogal krap. We zouden daarom graag een grotere keuken willen en ook willen we in de toekomst een uitbouw maken om de ruimte te vergroten.” NOVO Ons Hertenkamp heeft zich daarom aangemeld voor een actie van ’Stichting Specsavers Steunt’. Deze stichting ondersteunt goede doelen in de regio. Blink: ”Om voor de financiële bijdrage in aanmerking te komen moeten wij eerst zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Het goede doel met de meeste stemmen uit de regio van de brillenwinkel is de ’winnaar’. Voor die organisatie wordt dan een jaar lang gespaard. Dus iedereen die ons een warm hart toedraagt: stem op NOVO Ons Hertenkamp!” De stemperiode loopt nog tot en met 12 december. Stemmen kan via stichtingspecsa­verssteunt.specsavers.nl/groningen-paddepoel.