De Voetbalvereniging Siddeburen wil ook erg graag een bijdrage leveren aan de bewonderenswaardige actie van Robert Zuidema, om geld in te zamelen voor het UMCG, ter nagedachtenis aan zijn broer Nick. Hiervoor wordt op vrijdag 8 juni om 20.00 uur een benefietwedstrijd georganiseerd.

Robert is 13 jaar lid geweest van de voetbalvereniging en zijn broer Nick had veel vrienden in de regio. Deze wedstrijd wordt daarom gespeeld door een ’regio’-team, die zal worden samengesteld uit spelers van DVC, NEC, SGV, ZNC, Muntendam en Siddeburen. Zij spelen tegen een team van Oud-Veendam, met onder andere Erwin Buurmeijer, Angelo Cijntje, Patrick Lip, Barry Diteweg, Joop Gall en Jan Korte.

De wedstrijd wordt geleid door eredivisie scheidsrechter Siemen Mulder uit Uithuizen. Om de avond een extra bijzonder karakter te geven is er ook een voorwedstrijd van Kids United tegen een jeugdteam van Siddeburen. Die wedstrijd begint om 19.00 uur. Verder wordt er een verloting gehouden waarvoor enkele hele mooie prijzen beschikbaar zijn gesteld, zoals meerdere shirts van betaalde voetbalclubs. De bedoeling van Robert’s actie is om een virtuele fiets (12.500 euro) aan het UMCG aan te kunnen bieden waarop patiënten hun conditie kunnen verbeteren om zo hun operatie lichamelijk sterker te kunnen ondergaan.