Bewoners Meenteweg niet blij met verkeersmaatregelen provincie

Laatste nieuws

Bewoners van de Meenteweg werden in september 2019 middels een brief geïnformeerd over de voorgenomen wegaanpassingen die de provincie Groningen wilde realiseren. In de brief werd aangekondigd dat deze werkzaamheden in dat najaar uitgevoerd zouden worden. Over de details van de uitvoering en de mogelijke hinder zou vervolgens nog nadere informatie komen.

Nu ruim een jaar later staan de bewoners voor een voldongen feit en zijn zonder verdere berichtgeving as-verspringingen aangebracht. Deze manier van werken stuit tegen de borst van bewoners en weggebruikers, zo valt te lezen op de Facebookpagina ‘Mooi Schildwolde’.

Ze noemen de huidige oplossing waardeloos en achten de nieuwe situatie niet veiliger. Mogelijk gaat de gemiddelde snelheid naar beneden, maar de angst voor meer ongevallen is aanwezig. ‘Het is inmiddels een levensgevaarlijke tocht om op de fiets de kinderen naar school te brengen als je vanaf de Hoofdweg komt’ is één van de vele reacties.

De reden voor het aanpassen van de verkeerssituatie nam de provincie Groningen naar aanleiding van een aantal metingen. Regelmatig kregen ze namelijk meldingen van bewoners van de Meenteweg over veel (vracht)verkeer, te hard rijden en oneigenlijk gebruik van de stoep. Uit de metingen bleek dat een kleine 2.000 auto’s per 24 uur gebruik maakt van de Meenteweg, waarbij de gemiddelde snelheid in het 30 km/uur gebied circa 42 km/uur was. Van een tijdelijke proefmaatregel van drie maanden, waarover in de genoemde brief gesproken wordt, lijkt nu echter geen sprake.  

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30