Bij Mea Fysio staat de patiënt centraal

Laatste nieuws

Vanaf 1 januari is Mea Fysio in Harkstede volledig operationeel. In Huize Tilburg 2 zijn maar liefst vier gespecialiseerde fysiotherapeuten en een diëtiste gevestigd. Samen vormen ze een enthousiast team met een unieke formule voor het plattelandsgebied.

Eind vorig jaar nam Theresia Menninga de fysiotherapiepraktijk over van Bart de Rooij, die met zijn gezin naar Suriname vertrok. Ze liet de praktijkruimte verbouwen en begon een samenwerkingsverband met vier oud-collega’s met wie zij jaren had samengewerkt bij een vorige werkgever. “Onze praktijk is multidisciplinair. Dat betekent dat we allemaal specialist zijn op een ander gebied binnen de fysiotherapie. Hierdoor kunnen wij de cliënt optimaal behandelen,” zegt de enthousiaste initiatiefneemster. Mea Fysio in Harkstede onderscheidt zich met deze werkwijze van de ‘traditionele’ fysiotherapiepraktijken. “Met name in plattelandsgebieden is deze opzet redelijk uniek. In de dorpen zijn de disciplines vaak losse eilandjes. Harkstede is wat dat betreft een uitzondering. Er vestigt zich nog een praktijk met verschillende disciplines onder één dak en het zou mooi zijn om ook daar de samenwerkingsbanden mee aan te kunnen halen.” Bij Mea Fysio in Harkstede kunnen mensen met hun klachten terecht bij specialisten op het gebied van Fysiotherapie, Sportfysiotherapie, Medische fitness, Chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, neurologische aandoeningen, longziekten, Claudicatio Intermittens en Diabetes, Lymfologie & Oncologie Fysiotherapie, Bekkenfysiotherapie en Voedingsadvies. Het zijn allemaal zelfstandige ondernemers gevestigd onder één dak. “Onze benadering is heel laagdrempelig. Zorg is tijd nemen. De persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Doordat wij jaren met elkaar samengewerkt hebben, kennen we elkaar door en door en weten we precies door wie de cliënt het beste behandeld kan worden. We overleggen veel en kunnen elkaar dus versterken. Dat is allemaal in het voordeel van de cliënt. Omdat de praktijk kleinschalig is, blijft het wel heel persoonlijk.”

Theresia is iedere dag aanwezig op de praktijk. Zij behandelt voornamelijk orthopedische cliënten en cliënten met chronische aandoeningen vanuit haar Master Chronische Ziekten. Op het gebied van sportfysiotherapie en orthopedie wordt zij op twee dagdelen ondersteund door de ervaren Bert Corbiere. Joyce Bosman heeft ruim tien jaar ervaring in de behandeling van cliënten met oedeem en kanker. Bij Mea Fysio Harkstede runt zij haar eigen praktijk voor Lymfologie en Oncologie fysiotherapie (LOF Groningen). De behandeling van oedeem is ingewikkeld en de nazorg van kankerpatiënten waar mogelijk nog ingewikkelder. Oedeem, Lymfoedeem, Lipoedeem, Veneus Oedeem en Oncologie, LOF Groningen heeft voor iedere cliënt een individuele aanpak. Mareille Kruijer-Jeuring is ruim acht jaar werkzaam als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Zij houdt zich bezig met onderzoek, preventie, voorlichting, begeleiding en behandeling van klachten in de lage rug, het bekken, de buik en de bekkenbodem. Dit kunnen zijn plasklachten, ontlastingsklachten, gynaecologische klachten, pijnklachten en klachten op seksueel gebied. Ook zwangere vrouwen met klachten of met problemen na de bevalling kunnen bij Mareille (Het Bekken en Bodemhuis) terecht. Nienke Hazenberg is als voedingsdeskundige van Carin Pool Voedingsbureau verbonden aan Mea Fysio. Haar cliënten zijn heel divers: van zwangere vrouwen tot pasgeboren baby’s en van diabetici tot mensen met overgewicht. Voor uw jaarlijkse voedings-‘APK’-check kunt u tevens bij Nienke terecht. Op zaterdag 20 februari houdt Mea Fysio Harkstede Open Huis van 16.00 tot 18.00 uur. “Iedereen is dan welkom om een kijkje te nemen in onze verbouwde praktijk. Ook voor medische vragen kunnen mensen dan bij ons terecht.”

Het team van Mea Fysio in Harkstede heeft er duidelijk zin in. “Heeft u spier- of gewrichtsklachten? Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvend gesprek.” Van links naar rechts: Mareille Kruijer-Jeuring, Theresia Menninga, Nienke Hazenberg, Bert Corbiere en Joyce Bosman.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30