Voorpagina Noordbroek Bijeenkomst met thema ouderenhuisvesting in krimpgebied in Noordbroek

Bijeenkomst met thema ouderenhuisvesting in krimpgebied in Noordbroek

In een regiobijeenkomst van Anders Oud op vrijdag 15 november in de Noordsuythoeve in Noordbroek zal gesproken worden over ouderenhuisvesting in een krimpgebied. In Noord-Nederland hebben vooral de ge­bieden Noord-Groningen en Oost-Groningen te maken met krimp.

Oudere mensen overlijden en jongeren trekken weg. De bevolking vergrijst sterk. Ouderen moeten van de overheid langer thuis blijven wonen. Veel ouderen wonen in een te grote woning en niet gelijkvloers. Er is behoefte aan meer zorgwoningen (kleinere compacte woningen en gelijkvloers).

Om aan meer zorgwoningen te komen moet er gebouwd of verbouwd worden. Meer nieuwbouw kan alleen wanneer er woningen afgebroken worden, omdat er door de krimp geen behoefte is aan meer woningen. Dit is een kostenpost, want verbouw van de vaak oudere woningen is ook duur. Hoe wordt dit probleem door de beleidsmakers de komende jaren opgelost.

Tijdens de bijeenkomst in Noord­broek zal Yvonne Witter, beleidsadviseur bij woningkoepel Aedes haar advies over dit thema geven. Op de inleiding zal gereageerd worden door de wethouders Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt en Jan Jakob Boersma van de gemeente Midden-Groningen. Daarna gaan zij in gesprek met de aanwezigen.

De regiobijeenkomst is een initiatief van de organisatie Anders Oud 2030. Anders Oud 2030 is het ouderenprogramma in Noord- en Noordoost-Nederland dat wil bijdragen aan de zorg voor en welzijn van ouderen in dit gebied. De stem van de ouderen is hierbij leidend en hun ervaringen, wensen en behoeften rondom het gelukkig, gezond en vitaal ouder worden staan centraal.

Anders Oud 2030 speelt hierin een verbindende rol. Anders Oud 2030 werkt actief samen met verschillende ouderen- en seniorennetwerken in de regio, ouderen die op persoonlijke titel meedenken en -doen en professionals uit zorg-, welzijns-, kennis- en onderwijsinstellingen, gemeenten en woningbouwcorporaties.

De bijeenkomst in Noordbroek begint volgende week vrijdag om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. De toegang is gratis.

Laatste nieuws

Overdracht kerk en verenigingsgebouw in Kolham naar SOGK

Op vrijdag 20 november jl. was het zover. Na een periode van voorbereiden droeg de Protestantse Gemeente...

Harkstede in rep en roer in Sinterklaastijd

Het mysterie van de gestolen chocoladeletters van Sinterklaas heeft Harkstede een week lang in de ban gehouden....

’Boombommetjes’ uitgedeeld in Voedselpark Slochteren

De afgelopen twee jaar legden ‘The Pollinators’ bij Amsterdam en Rotterdam in festivalsetting samen met de bezoekers...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u