Op de derde zondag in september is het Nationale Blote Voeten Dag. Om het publiek kennis te laten maken met deze manier van wandelen wordt in het park van de Fraeylemaborg een heel weekend een blotevoeten-evenement gehouden met een ’Feel Good Feet good’ markt. Wandelen in het fraaie park van de Fraeylemaborg is altijd al een feest, maar op zaterdag 16 en zondag 17 september wordt het een nieuwe belevenis.

Trek de schoenen en sokken uit en beleef het Blote Voeten Pad in het Slochterbos. Onderweg op de bewegwijzerde route zijn er talloze verrassende activiteiten, met de nadruk op welzijn en beleving. Voelen met je voeten hoe grond aanvoelt, op een pad langs struiken, bomen en planten die je kunt voelen en ruiken. Een pad waar langs je leuke dingen kunt beleven, zoals waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. Ook wandel je langs en soms dwars door de follies. In de tuin van het Koetshuis is een ’feelgood’ markt met een gevarieerd aanbod van natuurcosmetica tot steunzolen. Workshops bieden onder meer Buikdans en Biodanza en Wandelcoaching.

Het Blote Voeten wandeltraject voert naar het ’verwen-veld’ achterin het park. Hier worden massages gegeven en kunt u aan healing en shiatsu doen.

Naast de belevenis van de blote voeten zijn op de wandeling veel mooie houten installaties geplaatst voor muzikale en zintuiglijke ervaringen. Deze zijn van hout uit het park gemaakt door Klaas Schipper en zijn medewerkers (mensen met een beperking). De Fraeylemaborg organiseert dit evenement, beide dagen van 11.00-17.00 uur, in samenwerking met de prijswinnaars van de wedstrijd ’De Vonk van Slochteren’.