Boegbeeld Henk Fokkema van ’t Bokkeblad overleden

Laatste nieuws

Afgelopen dinsdag werden we opgeschrikt door het bericht dat Henk Fokkema, eigenaar en boegbeeld van deze krant, is overleden. Henk kwakkelde al langere tijd met zijn gezondheid, maar toch komt zijn overlijden onverwacht. Afgelopen maandag werd Henk in het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda opgenomen, waar hij in de nacht van maandag op dinsdag kwam te overlijden.

Voor ’t Bokkeblad is het overlijden van Henk een enorm verlies, hij was de dragende kracht van deze krant. Henk kwam op 1 oktober 1983 in dienst van ’t Bokkeblad, hij werkte die eerste jaren ook nog bij het Nieuwsblad van het Noorden (inmiddels Dagblad van het Noorden).

Per 1 januari 1988 nam hij samen met zijn compagnon, Herman Lambeck, ’t Bokkeblad over van Petra Hulst-Krouwel. Met veel enthousiasme wisten beide heren in een relatief korte periode de krant weer op de rails te zetten en er ook weer een financieel gezonde onderneming van te maken. Nadat Henk en Herman ’t Bokkeblad hadden overgenomen, besloten ze een nieuwe (eigen) locatie te zoeken. Voorheen was de krant gevestigd in het pand aan de Hoofdweg 11 in Slochteren, tegenover de Fraeylemaborg.

Begin 1990 werd het Groene Kruisgebouw (toen nog consultatiebureau) aan de Hoofdweg 4 in Slochteren gekocht.

Op 1 augustus 1998 koopt Uitgeverij ’t Bokkeblad Drukkerij Tellerlikker in Winschoten. Op 1 april 2001 werd de drukkerij verkocht en is besloten om alleen met de uitgeverij verder te gaan.

In juni 2013 was er een zwarte bladzijde in de geschiedenis van ’t Bokkeblad. Op 14 juni 2013 overleed Herman Lambeck op 54-jarige leeftijd, na een korte ernstige ziekte. Hiermee kwam een einde aan een succesvolle samenwerking van bijna 30 jaar. Voor Henk een moeilijke tijd en een grote uitdaging om de krant voort te zetten. Dit is hem, met hulp van anderen, tot op heden gelukt.

Na de lancering van een eigen website-service, konden klanten de laatste jaren ook bij Henk terecht voor sportprijzen.

Bij al zijn ondernemingen heeft laagdrempeligheid, gemoedelijkheid, service en het persoonlijke contact voor Henk altijd op nummer één gestaan.

Henk heeft zich verder jarenlang ingezet voor verschillende maatschappelijke organisaties en verenigingen in het dorp.

Henk zal enorm gemist worden.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees