Voorpagina Slochteren Boerencamping ’t Hofje in Slochteren maakt toch een doorstart

Boerencamping ’t Hofje in Slochteren maakt toch een doorstart

Begin april betrokken de 31-jarige Martin Oosterveld en zijn 3 jaar jongere vriendin Lisette Battjes samen met hun zoontje Ruben de boerderij aan de Hoofdweg 271 in Slochteren. Een hele overgang voor het jonge gezin, want ze ruilden hun tussenwoning in Haren, met een tuin amper groter dan een postzegel, in voor een boerderij met daarachter een stuk land van zo’n 500 meter diep.

In het recente verleden was er in de boerderij en enkele schuren ‘Boerderijmuseum Duurswold’ gevestigd, waar 150 jaar landbouw en veeteelt tot leven kwam. In 1993 gestart met een aantal objecten uit een erfenis, groeide de collectie al snel naar ruim 4000 items, variërend van ploegen tot kraantjespotten en van tractoren tot handwerktuigen. Een jaar geleden kwam er een einde aan dit museum en werd het complete inventaris geveild.

Ook de camping leek geen toekomst te hebben en eigenaresse Jantje ter Veer, die de camping na het overlijden van haar man nog enkele jaren runde, besloot de vaste gasten aan te schrijven om het einde van camping ’t Hofje aan te kondigen. Dit was echter buiten Martin en Lisette gedacht. Het stel was op zoek naar meer ruimte, mede doordat er binnenkort gezinsuitbreiding verwacht wordt.

Lisette is geboren en getogen in Siddeburen en besloot ook in deze omgeving een kijkje te wagen op Funda, daar kwam ze de boerderij in Slochteren tegen. Een doorstart maken met de camping was niet direct het idee. Martin is, samen met zijn vader, eigenaar van Birza wagen en carrosseriebouw in Groningen en Lisette werkt deeltijd in de zorg. Toch besloten ze de stoute schoenen aan te trekken en gaan ze de camping in ere herstellen en zich daarmee in een nieuw avontuur storten. De camping heeft in totaal 25 plekken en tevens is het mogelijk om een blokhut voor 4 personen te huren.

De afgelopen periode zijn de nieuwe eigenaars druk bezig geweest met onderhoud, er werd flink gesnoeid en alle onkruid tussen de betonplaten verwijderd. Het toilet en douchegebouw werd van onder tot boven schoongemaakt en de oude boiler maakte plaats voor een splinternieuwe. Daarmee zijn de wensen nog lang niet vervuld, want Martin en Lisette willen binnen afzienbare tijd een kinderboerderij op de camping starten, de geiten staan al in één van de schuren te wachten en verder is er ruimte voor paarden.

In de directe omgeving is genoeg te beleven. Wie de fiets pakt is binnen no-time in de Baggerputten of kan een bezoekje brengen aan de Fraeylemaborg, maar ook het Roegwold en Schildmeer bieden voldoende mogelijkheden om te genieten van de omgeving. Door de coronacrisis wordt de zomer van 2020 anders dan anders, meer Nederlanders kiezen er voor om in eigen land op vakantie te gaan. Doordat er in de provincie Groningen relatief weinig besmettingen zijn, is ook onze provincie dit jaar een populaire vakantiebestemming. Naast de camping is het ook mogelijk om caravans en campers te stallen in de grote schuur van 425 vierkante meter.

Laatste nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren...

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit...

Sinterklaas is ook in Siddeburen aangekomen

De Sinterklaasactie in Siddeburen is ondanks de coro­namaatregelen een groot succes geworden. De kleurplatenactie leverde maar liefst...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u