Bouw MFC Houtstek in Slochteren is begonnen

0
704

De oude houtstek op het dorpsplein in Slochteren is gesloopt. Er waren geen juridische belemmeringen meer, dus aannemer Vriesbouw kon starten met de bouwwerkzaamheden. De bijna tweehonderd jaar oude gebinten en de dakpannen zijn zorgvuldig verwijderd, deze worden straks hergebruikt. Inmiddels zitten de palen in de grond, binnenkort wordt de fundering en de vloer gestort.

Net als in andere dorpen moet ook in Slochteren een deel van de werkzaamheden voor de realisering van het dorpscentrum in eigen beheer worden uitgevoerd. Dit zijn klussen als het binnenschilderwerk, eenvoudig timmerwerk, inrichting en schoonmaak. Voor deze klusgroep hebben zich al enkele vrijwilligers gemeld, maar er zijn nog veel meer enthousiaste dorpsbewoners nodig. Er liggen inmiddels mooie plannen voor de inrichting. Creatieve dorpsbewoners die het leuk vinden om deze plannen verder uit te werken, worden hartelijk uitgenodigd in de interieurgroep zitting te nemen.

Het bestuur is ondertussen druk doende om te onderzoeken wie er nog meer gebruik willen gaan maken van het dorpscentrum. Zoals bekend zijn er al afspraken gemaakt met de dorpsvereniging, JongGoud, de bibliotheek en Staatsbosbeheer. Toch kan MFC Hout­stek alleen een bruisend centrum worden als hierin veel toegankelijke ctiviteiten voor het hele dorp komen, zoals schildercursussen, sportactiviteiten, taallessen, pubquizzen, thema-avonden, jaarvergaderingen, theater en muziek, initiatieven hiertoe zijn dus van harte welkom. Ook dorpsbewoners en/of ondernemers die ideeën hebben over het beheer van het pand of hieraan zelf vorm willen geven, worden van harte uitgenodigd om met het bestuur te komen praten.

Wilt u meedenken of meedoen? Mail dan naar [email protected] of schrijf naar MFC Houtstek, Postbus 12, 9620 AA Slochteren.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website www.houtstekslochteren.nl.