Home Midden-Groningen Bruggenbouwers gezocht voor de Henk Faber Bokaal

Bruggenbouwers gezocht voor de Henk Faber Bokaal

Het CDA is op zoek naar mensen die bruggenbouwers zijn in Midden-Groningen. Mensen die mensen met elkaar verbinden. Niet uit eigen belang, maar om goede dingen te bereiken. Het CDA Midden-Groningen vindt het meedoen van burgers in de maatschappij belangrijk. Burgers die op een bijzondere manier zich belangeloos inzetten voor anderen.

Deze bruggenbouwers kunnen voorgedragen worden voor de Henk Faber Bokaal. Henk Faber is lange tijd als voorzitter betrokken geweest bij CDA Slochteren. In de periode voorafgaand aan de herindeling bracht hij de drie afdelingen Slochteren, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde samen. Hij verbond hen, bouwde de brug.

Zo deed hij dat ook in zijn privé en werkzame leven. Hij verbond door zijn enthousiasme en voortvarendheid, maar met oog voor het tempo van iedereen. Een warme persoonlijkheid, helaas op 12 april 2017 overleden op 48-jarige leeftijd. ‘Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd’. In dat licht heeft het CDA, in overleg met zijn weduwe Marjon, gemeend hun waardering voor hem te uiten in de Henk Faber Bokaal. Deze bokaal zal eens per jaar uitgereikt worden aan een burger.

De prijs bestaat naast de bokaal uit een bedrag van 200 euro, waarvan de helft voor de bruggenbouwer zelf is en de andere helft voor een door hem of haar te kiezen goed doel. Kandidaten kunnen worden voorgedragen door de jury of door derden. De genomineerden hoeven geen CDA lid te zijn, enige vereisten zijn dat de daden waarvoor de persoon genomineerd is in Midden-Groningen zijn uitgevoerd en voldoen aan de omschrijving van “bruggenbouwer”.

Iemand nomineren kan door hem of haar voor te dragen middels een mail, uiteraard met onderbouwing, naar [email protected] Dit kan tot 25 oktober, waarna de winnaar wordt bepaald door een combinatie van stemmen via de sociale mediakanalen van CDA Midden-Groningen en door de jury. Deze jury bestaat uit Marjon Bouma, weduwe van Henk, bestuurslid Marlies Roelvink en fractievoorzitter Erianne van der Burg. De winnaar van het voorgaande jaar zal daarnaast gevraagd worden zitting te nemen. De uitreiking van de Henk Faber Bokaal vindt plaats op of rond 20 november.

Laatste nieuws

Brand in vrouwenpaviljoen Salem in Wagenborgen herdacht

Zaterdag 24 oktober 1970 staat bij veel mensen nog in het archief als de dag van gisteren:...

Charlotte Doddema uit Noordbroek verkozen tot Sporttalent van 2019

Afgelopen vrijdag werden de winnaars van de Sportverkiezing Midden-Groningen 2019 via een livestream bekendgemaakt. De sportverkiezing zou...

Wethouder Boersma reikte prijzen uit van fotowedstrijd

Op zaterdag 5 september organiseerde het Voedselpark Slochteren een Doe-Dag. Bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u