SIDDEBUREN

’Supervrijwilliger’ Harry Haan werd vorige week woensdagochtend tijdens Lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Geert-Jan ten Brink in de kantine van VV Siddeburen, waarvan Haan twintig jaar beheerder was. Tegenwoordig is hij bij de voetbalvereniging actief in de onderhoudsploeg. Haan is tevens beheerder van de ijsbaan van IJsvereniging Eendracht. Sinds 1991 is Haan vrijwilliger bij de Motor Sport Club Siddeburen, waar hij diverse hand- en spandiensten verricht. Bovendien was hij twintig jaar vrijwilliger tijdens Schans-Pop 2000.

SIDDEBUREN

Willem Reilink kreeg tijdens Lintjesregen ook een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij werd, vanwege zijn grote verdiensten voor de samenleving, in de raadszaal van het gemeentehuis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Reilink was van 2008 tot 2016 penningmeester van de Stichting Compensatie Bodemdaling Gaswinning. Tevens was hij bestuurslid van VV Siddeburen, acht jaar raadslid van de gemeente Slochteren en medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen. Tegenwoordig is Reilink onder meer voorzitter van Biljartvereniging De Poedel te Delfzijl en voorzitter van de Buurtvereniging Spoordiek in Siddeburen.

HARKSTEDE

Tot zijn grote verrassing werd Johan Schrör tijdens Lintjesregen in ’zijn’ Pand 404 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Geert-Jan ten Brink spelde hem het lintje op. Schrör kreeg zijn Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de gemeente Slochteren en dan met name zijn woonplaats Harkstede. In 1998 werd Schrör bestuurslid van de klankbordgroep Hoofdweg-Gruno-kern Harkstede. Toen in 2008 de klankbordgroep opging in de adviesgroep Harkstede-Scharmer en Omstreken werd hij voorzitter. Sinds 1999 is Schrör actief lid van Gemeentebelangen Slochteren. Bovendien is hij vanaf 2007 voorzitter van Stichting Jeugdwerk Harkstede, dat later overging in Stichting Dorpshuis Pand 404.