Burgemeester Munniksma kreeg eerste nieuwe recreatiekaart overhandigd

0
291

Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang in en rondom het natuurgebied ’t Roegwold. Zo trokken de deelnemers van de negende etappe van het Pronkjewailpad door het gebied, maar werd ook het eerste exemplaar van een nieuwe recreatiekaart over ’t Roegwold en het Schildmeergebied overhandigd aan burgemeester Rein Munniksma.

Op de Dannemeerweg in Schildwolde heette burgemeester Rein Munniksma afgelopen zaterdag rond 13.00 uur de wandelaars van het Pronkjewailpad welkom. Hij ontving daar tevens het eerste exemplaar van de Falkkaart over ’t Roegwold en het Schildmeer van boswachter Annet de Jong en Salome de Vries van de Wildemansheerd. Daarna liep de burgemeester een gedeelte van de route met de wandelaars mee door ’t Roegwold.

Ook ontvingen de wandelaars van de burgemeester een gastvrij gebaar om ze welkom in Midden-Groningen te heten: een wandelkaart van ’t Roegwold met daarop enkele vogels die in het gebied voorkomen. Deze kaart ligt vanaf morgen, de officiële start van het Pronkjewailpad, in de stempelkast van Staatsbosbeheer aan de Dannemeerweg, voor alle wandelaars die het Pronkjewailpad lopen.

Het Pronkjewailpad is een initiatief van Peter Velthuis, de bedenker en organisator van Tocht om de Noord. Omdat dit ieder jaar een groot succes is en hij meer mensen kennis wil laten maken met Groningen, heeft hij het Pronkjewailpad bedacht. Het is een wandelevenement die tussen 12 april en 1 november gelopen kan worden.

Tussen 30 maart en 8 april is elke dag een etappe van de route Noord van het Pronkjewailpad ge­opend door een groep wandelaars. Het pad bestaat uit een noord- en zuidroute van elk ongeveer 250 kilometer. Onderweg bieden locaties of toeristische ondernemers de wandelaar een voorproefje van zijn gastvrijheid (Pronkjewail) aan. Route Noord loopt in Midden-Groningen van het Schildmeer naar ’t Roegwold en verder richting Woudbloem. Momenteel is de organisatie bezig met Route Zuid. Deze wordt in 2019 geopend en loopt onder andere door het zuiden van Midden-Groningen.

Bij Paviljoen Boei 12 werd afgelopen vrijdag de eerste druk van de (Falk) recreatiekaart van ’t Roegwold en het Schildmeer gepresenteerd. Op deze toeristische kaart staan fiets- en wandelpaden, verschillende routes, fietsknooppunten, horeca, recreatieondernemers, musea en diverse bezienswaardigheden in de Woldstreek. De verkoopadressen van de recreatiekaart staan vermeld op de website van Marketing Midden-Groningen: www.marketingmiddengroningen.nl