Catering Perdok uit Zuidbroek levert catering op maat

Laatste nieuws

Dat de horecabranche door alle maatregelen die getroffen moesten worden aangaande de coronapandemie een klap heeft gekregen, mag als bekend worden verondersteld. De deuren moesten voor langere tijd worden gesloten en er konden geen gasten ontvangen worden. Een hard gelag voor de vele horeca-ondernemers, maar door middel van diverse creatieve oplossingen proberen ze zich over het algemeen niet tegen te laten houden en worden alternatieven bedacht om hun producten toch aan de man te brengen.

Om in deze tijd een nieuwe stap te zetten is dan ook niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch kiezen Erik en Paulien Perdok uit Zuidbroek er voor om juist nu een lang gekoesterde wens om het roer om te gooien in vervulling te laten gaan. Het tweetal leerde elkaar rond de eeuwwisseling kennen bij Brasserie Restaurant La Vache in Veendam. Erik kwam er destijds als kok werken en Paulien was al werkzaam in de bediening. In 2009 namen ze afscheid van La Vache om op eigen benen te gaan staan in Restaurant Tropiqua, bij het gelijknamige subtropisch zwembad in Veendam. Zo’n 4 jaar geleden kregen ze de mogelijkheid om ‘La Vache’ over te nemen en bouwden ze verder aan hun gezamenlijke onderneming. Niet alleen klanten in hun horecagelegenheden werden bediend, maar ook voor de meest uiteenlopende vormen van catering kan men al langere tijd terecht bij Erik en Paulien. Het echtpaar uit Zuidbroek is dan ook gepokt en gemazeld in deze branche en vond het tijd om nu een nieuwe stap te zetten. In januari werd Brasserie Restaurant La Vache verkocht en in de grote loods achter hun huis aan de Beneluxweg in Zuidbroek hebben ze nu een complete productiekeuken weten te realiseren waar menig restaurant jaloers op zou zijn. “We beseffen  dat we investeren in een voor iedereen, maar vooral voor de horeca, moeilijke tijd, maar we geloven dat alleen op deze manier we op tijd klaar kunnen zijn als alles weer normaal is.”

Catering Perdok richt zich op zowel de particuliere markt als op het bedrijfsleven. Van een besloten feest of festiviteit tot belegde broodjes, een compleet verzorgde lunch of overwerkmaaltijd. Met de uitbreiding in Zuidbroek houden ze rekening met de mogelijkheid van zowel een groter klantenbestand, maar ook uitbreiding van het scala aan te leveren producten en diensten. Nieuw in het verhaal is de ‘Tafeltje Dekje’ service volgens een compleet nieuw concept. Geen uitgebreide keuzemenu’s, maar voor elke dag een standaardmenu volgens een cyclus van zeven weken. Op die manier kan de kwaliteit hoog worden gehouden en kan erg goed dagvers worden geleverd. Zo weet de klant al ver van tevoren wat er die dag op het menu staat. Natuurlijk is er de mogelijkheid om rekening te houden met diëten en de smaak van de klant. Voor vaste klanten wordt dit in hun eigen persoonlijke menuschema opgenomen. Het schema is voor het hele jaar gereed; men kan dus ruim van tevoren persoonlijke wensen doorgeven. Dit komt de versheid van de gebruikte producten ten goede. Ook is er de mogelijkheid om slechts enkele dagen per week gebruik te maken van de service. Met deze maaltijdservice bezorgen ze warme maaltijden aan huis en bij zorginstellingen. Catering Perdok ontlast de klant op deze manier bijvoorbeeld bij herstel na een operatie, om langer zelfstandig in een vertrouwde omgeving te blijven wonen, maar ook wanneer deze simpelweg geen zin heeft om zelf te koken. Op moment van schrijven worden de puntjes op de i gezet, zodat met ingang van 1 maart alles volop in bedrijf kan worden gesteld. Natuurlijk blijven Erik en Paulien ook actief met hun hapjesschalen, barbecues, buffetten, maaltijden op locatie en zijn ze ook in coronatijd bij grote en kleine evenementen aanwezig met hun tuk-tuk’s die zijn omgebouwd tot koffiebar voor koffie-to-go. Naast Catering Perdok houden Erik en Paulien Restaurant Tropiqua aan en blijven ze in de zomermaanden verantwoordelijk voor de horeca van openluchtzwembad Het Zwanenmeer in Gieten.

www.cateringperdok.nl

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30