Tijdens de Koningsspelen op vrijdag 20 april organiseerde CBS De Zonnewijzer in Siddeburen samen met de Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Siddeburen e.o. een obstacle run. Hieraan was een sponsoractie gekoppeld met als doel: 1.500 euro ophalen voor de Wit-Russische kinderen die in het voorjaar van 2019 voor zeven weken naar onze regio komen.

Onder zomerse omstandigheden renden de kinderen (in het oranje uitgedost) om de school en sprongen, klommen en kropen over en onder de obstakels door. De materialen voor de obstakels werden ter beschikking gesteld door de Scoutinggroep Fraeylema. Na hun inzet werden de kinderen getrakteerd op een welkom waterijsje, aangeboden door Albert Heijn Bianca & Harry Zweepe.

Ook de vrijwilligers (hulpouders, werkgroepleden van de stichting) en het personeel waren feestelijk verkleed in het oranje, hetgeen de sfeer nog meer verhoogde. Uiteindelijk kon directeur Erik Stam een cheque van maar liefst 1.755,05 euro aan de stichting overhandigen. De afgelopen periode mocht de stichting ook al een bijdrage ontvangen vanuit de Rabo Clubkas Actie.

Met maar liefst 20.556 stemmen ontving de stichting 2.984,20 euro van de Rabobank. Deze bedragen helpen de stichting enorm om het project in 2019 een stukje verder te helpen. De komende periode gaat de stichting door met het organiseren van acties en collectes om de begroting van bijna 20.000 euro rond te krijgen.