Schildwolde Collectief Midden Groningen doet mee aan landelijke pilot

Collectief Midden Groningen doet mee aan landelijke pilot

Collectief Midden Groningen doet mee aan een landelijke pilot van 9 collectieven om de akkerbouw groener te maken. De bevindingen worden gebruikt voor het ontwerpen van het toekomstige Europese Landbouwbeleid. Voor de nieuwe ronde van het Europese Landbouwbeleid wordt uitgegaan van meer groen rendement: meer winst voor natuur en landschap en meer maatwerk voor agrarische bedrijven.

In de omgeving van Schildwolde hebben verschillende akkerbouwers als onderdeel van de pilot veldmaatregelen neergelegd. De deelnemende akkerbouwers ontwikkelen en testen nieuwe praktijkmaatregelen. Voorbeelden zijn natuurvriendelijke gewassen (bijv. vogelgraan) en het toepassen van een rustjaar in combinatie met groenbemesters. De heer S. Wieringa heeft de afgelopen weken 2,3 ha. bloemrijke akkerranden ingezaaid.

De heer M. Berg heeft een kruidenakker/vogelakker aangelegd. De heer J.G. Doornbosch heeft 5 ha. vogelgraan gezaaid en de heer G. Stellingwerf heeft een perceel van 8 ha. met strokenteelt aangelegd. In de pilot ’Akkerbelt’ wordt ook veel aandacht geschonken aan de praktische haalbaarheid van alle maatregelen, zowel qua administratie als bedrijfsvoering. Bij het perceel van de heer Stellingwerf aan de Bovenvennenweg in Schildwolde is afgelopen vrijdag een informatiebord geplaatst. Met dit informatiebord wil Collectief Midden Groningen voorbijgangers informeren over wat er op dat perceel te zien is en waarom het er zo uitziet. Als u meer informatie wilt over de pilot dan kunt u contact opnemen met Collectief Midden Groningen via e-mail: [email protected]

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X