Laatste nieuws

Concrete plannen voor digitale kerstnachtdienst in Schildwolde

Zoals inmiddels bekend is geworden wordt er dit jaar geen tent geplaatst bij de Juffertoren in Schildwolde. Dit betekent ook dat de kerken in de Woldstreek, de Protestantse Gemeente Slochteren, de Protestantse Gemeente de Woldkerken en de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt de Kandelaarkerk geen kerstnachtdienst in de tent kunnen houden zoals dat de afgelopen jaren werd georganiseerd.

De kerstnachtdienst in de tent in Schildwolde wordt al jaren goed bezocht en is een vast onderdeel in het programma van de Stichting Oud en Nieuw Schildwolde. Toch zijn de gezamenlijke kerken voornemens om in deze bijzondere tijd een kerstnachtdienst te organiseren. De kerken denken dat een digitale uitzending met een samenkomst zoals velen gewend zijn niet mag ontbreken in deze coronatijd. Hoe de samenkomst er uit komt te zien is nog niet helemaal bekend, maar de samenwerking om dit te organiseren is inmiddels gestart.

Uiteraard zullen alle coronamaatregelen in acht worden genomen en dat betekent onder andere dat de zangopnames in de buitenlucht worden gemaakt. De live-opname zal gemaakt worden in de Kandelaarkerk en is donderdagavond 24 december digitaal te volgen via gkv-schildwolde.nl of kerkdienstmeebeleven.nl. De kerstnachtdienst is ook te volgen via www.woldkerken.nl en www.protestantsegemeenteslochteren.weebly.com. Tevens zal de dienst ’s avonds worden uitgezonden door RegioNieuws tv. Meer informatie over de uitzendingen leest u binnenkort in deze krant.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30