Maandag 12 juni kwam na een periode van ruim 7 jaar een einde aan de samenwerking tussen muziekvereniging ’In Corpore’ en haar dirigent Miranda Wolters. Vanaf 2010 zwaaide ze de scepter over het orkest. Miranda en haar man Albert waren de speciaal genodigden op de afscheidsreceptie.

Leden en ere-leden verrasten haar met een bijzondere avond. In de toespraak van de voorzitter werd haar enthousiasme en tomeloze inzet geroemd. Ook de vele goede resultaten en mooie concerten passeerden de revue: twee keer een eerste prijs op een podiumconcours en twee keer een tweede prijs op het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Verder de geweldige herfstconcerten met Linda Wagenmakers, Diep Triest, Erwin de Vries en Wia Buze. Samen met het prachtige bevrijdingsconcert van twee jaar geleden, leveren al deze hoogtepunten Miranda een indrukwekkende palmares op.

Als dank voor dit mooie hoofdstuk van het boek ’In Corpore’ werd Miranda benoemd tot ere-dirigent van de vereniging. Daarbij nog een prachtig fotoboek, een plakboek van de leden en een mooi aandenken werd de dirigent op een waardige manier beloond. In haar dankwoord dankte ze ’In Corpore’ voor de prettige samenwerking, waarbij elk lid nog een persoonlijke noot van haar mocht ontvangen. Als klap op de vuurpijl kwam de Groninger zanger Erwin de Vries nog langs om Miranda te voorzien van een spoedcursus Gronings. Uiteraard mocht hij niet ontbreken en ”Blief met de poot’n van mien poedie” werd door iedereen dan ook hard meegezongen.