Voorpagina Noordbroek Deelnemers gezocht voor Postcoderoos project in Noordbroek

Deelnemers gezocht voor Postcoderoos project in Noordbroek

Op 6 januari heeft De Broukster Energie Coöperatie BrEneCo in MFC de Noordsuythoeve in Noordbroek de offertes ondertekend voor de levering van een zonnedak (360 panelen) en een kleine windmolen aan de Korengarst 12 in Noordbroek. De ondertekening is het begin van de werving van deelnemers onder de inwoners van Noordbroek en directe omgeving.

Zij kunnen energiecertificaten kopen en leveren daarmee een bijdrage aan de energietransitie van het dorp. Huis-aan-huis zal een folder van het project bezorgd worden met een uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 15 januari in het MFC, aanvang 20.00 uur.

De energie, die door het zonnedak en de molen wordt opgewekt, wordt door de eigenaars van de certificaten gebruikt. Doordat het project onderdeel is van de postcoderoos, krijgen de deelnemers 15 jaar korting op hun energiebelasting. Het bedrag is uiteraard mede afhankelijk van het aantal gekochte certificaten.

Wanneer de deelnemers daarbij overstappen naar de energieleverancier ’Energie van ons’ ontvangt BrEneCo 75 euro per jaar per deelnemer (bekend onder de naam wederverkopers regeling). De eigenaars van de certificaten beslissen met elkaar waaraan dit geld besteed wordt. Gedacht kan worden aan nieuwe duurzame projecten, of ondersteuning van lokale instellingen en verenigingen, die het welzijn van de bewoners of de leefbaarheid van het dorp bevorderen.

De werving is deze week gestart en er zijn al veel certificaten verkocht, zodat belangstellenden niet te lang  moeten wachten. De instapprijs is laag gehouden, want voor 49,95 euro bent u al eigenaar van een energiecertificaat! Daarmee wekt u 250 kWh per jaar op. Voor inwoners waarvoor  deze instapprijs problemen geeft is in samenwerking met de gemeente Midden-Groningen een aparte regeling ontworpen, zodat iedereen kan instappen. Zie voor meer informatie de website: www.breneco.nl.

Laatste nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren...

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit...

Sinterklaas is ook in Siddeburen aangekomen

De Sinterklaasactie in Siddeburen is ondanks de coro­namaatregelen een groot succes geworden. De kleurplatenactie leverde maar liefst...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u