Op zaterdag 4 augustus vindt de derde editie van de Roegwoldtocht plaats. Deze fietstocht met activiteiten bij ondernemers en organisaties voert door de Woldstreek en rond het natuurgebied ’t Roegwold, alsmede door het woon- en waterrijke Meerstad. De tocht wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer in sa­menwerking met een groot aantal ondernemers. Belangstellenden kunnen zonder aanmelding voor 2 euro per persoon (kinderen tot en met 12 jaar gratis) starten op vier verschillende locaties. Men ontvangt bij de start een route­brochure met de omschrijving van de diverse activiteiten.

De brochure fungeert tevens als stempelkaart. Er moeten minimaal 6 stempels bij de activiteiten worden verzameld om aan het eind van de fietstocht een vaantje te kunnen ontvangen.

De start- en finishlocaties zijn: – Break Out Grunopark, Hoofdweg 163, Harkstede; – Ecomotion, Hoofdweg 137, Kolham; – Geologisch & Archeologisch Streekmuseum Slochteren, Padje 1, Slochteren; – Staatsbosbeheer, P-plaats einde Dannemeerweg, Schildwolde.

”Tijdens de Roegwoldtocht beleef je de natuur van dichtbij,” zegt boswachter Annet de Jong. ”Zowel bij de startpunten als bij de activiteitenlocaties kun je iets doen, proeven, bekijken of beleven.” Volgens haar is de Roegwoldtocht dan ook veel meer dan enkel een fietstocht. ”Je kan zelf bepalen welke locaties je wil bezoeken.” Voor meer informatie zie ook www.staatsbosbeheer.nl/roegwoldtocht.