Na 125 jaar is er vorige week een einde gekomen aan onderwijs in Froombosch. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot het jaar 123. De naam Froombosch of  ‘Froombusch’, het bos van Froma, komt pas in de 17e eeuw voor. In 1891 werd er door ingezetenen van Slochteren en Kolham een verzoek gericht aan de gemeenteraad van Slochteren om in het buurtschap ‘Vroombosch’ een Openbare Lagere school te bouwen, een verzoek welke op dat moment werd afgewezen.

Pas toen het voorstel voor de derde keer werd ingediend, is in 1893 besloten dat er een school gebouwd zal worden. Nu, zoveel jaren later, werden de deuren van de in de jaren ’70 opgerichte huidige locatie van OBS “Ruitenvelder” gesloten. Om dit historische feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan werd vorige week dinsdag een avond georganiseerd om, onder het genot van een hapje en een drankje, afscheid te nemen met onder andere wat kiekjes uit de oude doos.

Nog één keer op pad naar de Ruitenlaan en door het schoolgebouw heen lopen, voordat de route naar de fusieschool richting Slochteren gaat. Woensdagmiddag werd de deur voor de laatste keer op slot gedraaid en middels afzetlint afgesloten.