Laatste nieuws

Digitaal dieren zoeken in het bos met Perfect Earth Animals

In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Groningen zijn vanaf deze maand virtuele dierenkaarten verstopt. Met de gratis app Perfect Earth Animals kunnen kinderen hiernaar op zoek. De app lijkt op Pokemon GO, maar hier wordt gebruik gemaakt van bestaande dieren.

Perfect Earth en Staatsbosbeheer werken hiermee samen om kinderen en hun ouders te stimuleren om al wandelend de natuur te ontdekken. Het is een digitale speurtocht die in deze tijd wel veilig kan. Kinderen leren van alles over de verschillende dieren die in Groningen leven en komen ook nog eens in beweging in de vrije natuur. Perfect Earth Animals is een digitale speurtocht.

De app is te downloaden via de appstore van je mobiele telefoon. In de app zijn verschillende routes te vinden, waarop dierenkaarten te vinden zijn. In Midden-Groningen kun je een speurtocht lopen in het natuurgebied De Baggerputten en in ‘t Roegwold. De route in De Baggerputten is zo’n 2 kilometer, waarbij het startpunt de parkeerplaats aan de Edsersweg in Slochteren is.

De wandeling in ‘t Roegwold (ongeveer 2,5 kilometer) start vanaf de parkeerplaats aan de Dannemeerweg in Schildwolde. Voor beide routes geldt dat de hond aangelijnd mee mag, dit in tegenstelling tot een aantal andere routes in de provincie. Bij het startpunt van de wandeling open je de app en ga je van start. Als je binnen 50 meter van een verstopte dierenkaart komt, wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de verzameling op je telefoon.

De dieren die zijn uitgezet binnen de app, komen ook daadwerkelijk voor in dat natuurgebied. Op deze manier ontdekken kinderen welke dieren in hun omgeving leven. Daarnaast verdienen ze dierenkaarten voor iedere gewandelde kilometer. Bijzondere dierenkaarten die in Groningen te vinden zijn en weinig in de rest van Nederland, zijn de tureluur, de hermelijn, de winterkoning en de blauwborst.

De gratis app is ontwikkeld door Perfect Earth, ontwikkelaar en uitgever van fysieke en digitale spellen rondom de thema’s natuur en klimaat. De app kan een goede motivatie zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders. Door de app komen ze op een speelse manier in aanraking met de natuur, leren ze over de dieren en krijgen ze ook nog eens de nodige beweging. Het spel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 7 tot 12 jaar.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30