Na ruim 42 jaar zet schooldirecteur Ad Kuiper aanstaande vrijdag een punt achter zijn carrière in het basisonderwijs. Een loopbaan die in Heemskerk en Beverwijk begon en eindigt in Slochteren bij CBS De Wegwijzer, waar hij zo’n twintig jaar werkzaam was. ”Een fantastische onderwijsperiode als leraar, adjunct- en directeur sluit ik nu af.” Hij heeft zijn werk naar eigen zeggen altijd met veel plezier en met hart en ziel gedaan. ”Natuurlijk doet afscheid nemen wel een beetje pijn.

Ik zal de kinderen, de collega’s en de ouders missen. Ik neem afscheid van de school die een groot deel van mijn leven vulde.” Hij vindt afscheid nemen dan ook helemaal niet leuk. ”Het geeft een leeg gevoel. Afscheid is echter ook vooruitzien en bouwen aan de toekomst. Dat geldt zeker voor de school. Het werk gaat gewoon door, collega’s, leerlingen en ouders gaan verder werken aan hun ’nieuwe’ school.

Ze bouwen aan een toekomst in een nieuw kindcentrum.” Kuiper is dan ook overtuigd van een goede toekomst voor De Wegwijzer en wenst zijn opvolger Suzan Walvius veel succes en werkplezier. ”Zij gaat werken op een fijne school, een school waar men het samen doet: leerlingen, ouders, leerkrachten en directie.” De Wegwijzer neemt vrijdag tevens afscheid van juf Ineke Joosten van Groep 1/2.