De schoolvakanties zijn nog in volle gang, vele kinderen genieten op hun vakantieadressen in binnen- of buitenland van allerlei activiteiten. Maar ook voor de thuisblijvers is er in het verspreidingsgebied van ’t Bokkeblad voldoende te beleven. In diverse dorpen wordt jaarlijks een kinderspeelweek georganiseerd. Wagenborgen trapte de activiteiten dit jaar al voor de 42e keer af met een speelweek vol activiteiten onder het thema ‘De Dierentuin’. Net als bij de meeste andere kinderspeelweken in de buurt stond in Wagenborgen het hutten bouwen centraal tijdens deze week vol plezier. 

Deze week wordt er ook in Overschild volop gezamenlijk gespeeld, het thema in Overschild is ‘Tijdmachine’. Afgelopen maandag waren er veel kinderen afgekomen op deze kinderspeelweek, die nog tot aanstaande vrijdag duurt. De kinderspeelweken in Harkstede, Noordbroek, Schildwolde, Siddeburen en Zuidbroek vinden allemaal plaats in week 34, de laatste week van de zomervakantie.

In Harkstede wordt er gewerkt met het thema “We gaan op wereldreis’, maandag 19 augustus is het daar tijd voor ‘boarding en take-off’. Tot en met woensdag zal de week vooral in het teken staan van hutten bouwen, maar ook worden er dan landenvlaggen gemaakt, is er een middag vol waterpret en op woensdag een kleutermiddag. Donderdag vindt er een optocht plaats en kan er ’s avonds met de rest van het dorp genoten worden van een dorpsbarbecue bij voetbalvereniging Harkstede.

Vrijdag 23 augustus wordt de speelweek afgesloten met tal van activiteiten en zijn er workshops te volgen in de pluktuin. Zuidbroek heeft het thema ‘Sport’ gekoppeld aan de kinderspeelweek. Activiteiten tijdens de kinderspeelweek, die plaatsvinden bij Dorpscentrum De Broeckhof en op het ijsbaanterrein, zijn onder andere een zeskamp, stormbaanfestival, cupcakes versieren en een dansworkshop. Donderdag 22 augustus staat er bovendien een dagje Drouwenerzand op het programma. De week wordt vrijdag afgesloten met dé talentenjacht van Zuidbroek, waarbij overdag repetities en voorbereidingen plaatsvinden en die van­af 19.00 uur geshowd worden.

In Noordbroek worden er bij De Duivenkeet aan de Westersingel en op het marktplein hutten gebouwd, kan er gevist worden, vindt er een zeskamp plaats en wordt de week vrijdagavond afgesloten met een playbackshow. Ook in Noordbroek zullen er donderdag 22 augustus weinig kinderen in het dorp te zien zijn, er staat dan namelijk een dagje uit gepland, de kinderen brengen dan een bezoek aan het speelparadijs bij het oude kasteel Schloss Dankern vlak over de grens in Duitsland. In Siddeburen worden er op het terrein achter jeugdhonk De Schans van maandag 19 tot en met donderdag 22 augustus tal van activiteiten georganiseerd onder het thema ‘Jungle’.

Maandag wordt er begonnen met hutten bouwen, verder zijn er die week een schuimparty, een colorparty, leuke wateractiviteiten en is er een gigantische stormbaan op woensdag. Donderdag kunnen de kinderen ’s middags een patatje met frikandel of kroket eten en is er ’s avonds ‘Sibboern Got Talent’. Waar er normaal gesproken in Slochteren op een locatie bij de Duurswoldhal altijd ruimte was voor het bouwen van hutten en tal van andere activiteiten moet de kinderspeelweek van Slochteren dit jaar uitwijken naar een andere locatie in verband met de werkzaamheden bij de Duurswoldhal.

Dit kinderfestival, met als thema ‘Safari’, wordt dit jaar van dinsdag 20 tot en met donderdag 22 augustus gehouden bij de Kandelaar­kerk in Schildwolde. Programma’s van al deze kinderspeelweken zijn terug te vinden op diverse social-mediakanalen van de organisaties.