spot_img

Doe-dag Voedselpark Slochteren zeer geslaagd

Laatste nieuws

Zaterdag 5 september was het een feestelijke dag bij het Voedselpark Slochteren. Er was heel veel te beleven. De Doe-dag met verschillende activiteiten trok veel belangstellenden, jong en oud.

Het was prachtig om te zien hoe kinderen zich vermaakten met alles wat er voor hen te doen was. Ze sleepten met takken om een wigwam hut te maken. Ook voor het natuurlijk kunstwerk zochten ze allerlei materialen, die de natuur te bieden had. De jongste deelnemer, bijna 1 jaar, verzamelde kruipend over het gras materialen en vaak dacht ze dat het iets lekkers was.

Prachtig om te zien. Met veel enthousiasme en aandacht werden er in een moestuinbed door tuinders in de dop groenteplantjes gepoot. Sommigen hadden het liefst alle beschikbare plantjes willen planten. Voor ’grote’ mensen was er de informatieve wandeling. Er waren bordjes ge­plaatst met informatie, waarop men kon lezen wat er allemaal gebeurt en waarom op deze manier. De natuurbingo was eveneens een succes.

De bezoekers, jong en oud, gingen op zoek naar de plekken waar de foto’s genomen waren. Door middel van deze bingo kwamen ze tot de ontdekking dat er veel te zien is op het Voedselpark. Hadden de deelnemers alles goed ingevuld, dan waren de prijzen zakjes met gezond fruit of groente. Ook konden de bezoekers meedoen aan de natuurfotowedstrijd. Op het park waren de hele dag natuurlijke vogelhuisjes te bewonderen. ’s Middags kregen de geïnteresseerde bezoekers uitleg hoe men het zelf kan maken.

Meerdere bezoekers vroegen zich af waarom er zo weinig moestuinbedden waren. Aan hen werd verteld dat de organisatie nu graag een rolstoelpad wil aanleggen, zodat het moestuingedeelte ontwikkeld kan worden. Het Voedselpark wordt dan nog meer een plek van ontmoeting. De benodigde financiële middelen voor de aanleg hiervan zijn er nog niet, maar de stichting blijft zich ervoor inzetten deze middelen te verwerven.

Er was een heerlijke courgettesoep gemaakt voor de bezoekers, waarvan velen hebben genoten. Het stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter vond gretig aftrek. Verder was er thee en koffie met zelfgemaakte havermoutkoek, waarvan aan het eind van de dag nog een paar kruimels over waren. Er was te veel om alles op te noemen.

Aan het eind van de dag werd het spannend. Voedselpark Slochteren had in januari de provinciale Kern met Pit prijs gewonnen en nu was de landelijke finale op locatie. Alle provincies hadden hun bijdrage ingeleverd met allemaal prachtige projecten. Helaas behoorde Voedselpark Slochteren niet bij één van de drie winnaars. Voor de jury zal het geen gemakkelijke opgave geweest zijn om te bepalen welke projecten uiteindelijk de prijzen zouden krijgen. De winnende projecten kwamen uit Limburg, Noord-Holland en Brabant. Dit mocht de pret niet drukken, want het was een zeer ge­slaagde dag aan de Stichtinglaan in Slochteren.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30