Dorpenfeest HSW op zoek naar nieuw bestuur

Laatste nieuws

Het duurt nog bijna een jaar, maar het dorpenfeest van Harkstede, Scharmer en Woudbloem staat voor de deur. Een groots feest vol activiteiten voor jong en oud, veel muziek en als kers op de taart een optocht met prachtige praalwagens en versierde straten. Het Dorpenfeest HSW is een traditie die al sinds 1980 iedere vijf jaar samen met elkaar gevierd wordt.

Een traditie die het huidige bestuur, bestaande uit Oene van der Meer, Piet Koehorst, Sietze Greydanus, Geke Colijn, Yvonne Grimme en Grietje de Jong-Raske,  graag voortgezet ziet worden. Ze zijn daarom op zoek naar nieuwe enthousiastelingen die de kar willen trekken.

Het huidige bestuur heeft zich de afgelopen jaren met heel veel plezier en enthousiasme ingezet voor de organisatie van het Dorpenfeest HSW. Ze vinden het echter tijd voor nieuwe mensen met nieuwe ideeën. Om die reden heeft het bestuur, sinds afgelopen januari, via diverse wegen een oproep gedaan om een geheel nieuw bestuur te werven. Inmiddels zijn daar al een paar kandidaten uit voortgekomen, maar nog niet voldoende om een voltallig bestuur te vormen.

Om een voltallig bestuur te vormen zijn twee voorzitters, voor het leiden van vergaderingen en bewaken van het organisatieproces, nodig. Daarnaast zijn ook een tweetal secretarissen, een penningmeester en algemene bestuursleden nodig voor het organiseren van dit feest. Het huidige bestuur realiseerde in het verleden een 10-daags Dorpenfeest met activiteiten waaronder de traditionele optocht met versierde wagens. Een nieuw bestuur kan een eigen invulling geven aan het in juni 2020 geplande Dorpenfeest; nieuwe mensen, nieuwe ideeën.

De organisatie heeft als taak een programma, draaiboek en actieplan op te stellen en te bedenken. Daar hoort verder een begroting bij en zullen ook vergunningen geregeld moeten worden. Een belangrijk onderdeel is bovendien het communiceren en motiveren van de inwoners van de drie dorpen en het werven van straatcoördinatoren en leden voor diverse commissies.

Vanzelfsprekend bieden de huidige bestuursleden daarbij de nodige hulp en ondersteuning. Wie de uitdaging aan wil gaan om de kar mede te trekken wordt gevraagd om spoedig te reageren, voor 15 juni aanstaande, via het contactformulier op de website www.dorpenfeest.nl of via mailadres [email protected] Op het moment dat er voldoende aanmeldingen zijn zal het huidige bestuur van het Dorpenfeest HSW een informatiebijeenkomst organiseren. ”Deze traditie mag namelijk niet verloren gaan!” aldus het bestuur van Stichting Dorpenfeest HSW.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees