Dorpsbelangen Harkstede doet dringende oproep voor nieuwe vrijwilligers

Laatste nieuws

Dorpsbelangen Harkstede organiseert jaarlijks diverse activiteiten voor en met inwoners. Zoals het Repair Café, Koningsdag, Avondvierdaagse, Kindervakantieweek, 4 mei Herdenking, Sinterklaas intocht en feest, Allerzielen en Pluktuin. Daarnaast beheert en onderhoudt de vereniging de speelvoorzieningen in Harkstede en de speeltuin en jeu de boules banen bij Cosis ”Ons Hertenkamp”. Veel bewoners uit Harkstede genieten hier jaarlijks van.

Om dit allemaal te kunnen blijven doen zijn er momenteel meer vrijwilligers nodig die de handen uit de mouwen willen steken. Dat geldt zowel voor het bestuur als voor de coördinatie van diverse activiteiten. Als zich geen nieuwe vrijwilligers aanmelden zullen een aantal activiteiten wellicht geen doorgang meer kunnen vinden.

Dorpsbelangen Harkstede doet met name een dringend beroep op (groot)ouders van kinderen die mee willen doen aan de Avondvierdaagse en de Kindervakantieweek, om zich te melden als medeorganisator. Voor de Avondvierdaagse had zich een team gemeld, wat zich helaas terug heeft moeten trekken. Er is nu nog maar één organisator over en dat is te weinig. Daar moeten zeker 2 organisatoren bij om het evenement soepel en veilig te laten verlopen. De hele organisatiestructuur ligt klaar, met draaiboeken en al. Het bestuur van Dorpsbelangen ondersteunt met de communicatie, de financiën en de vergunning. De Avondvierdaagse staat gepland in de periode van 8 tot en met 11 juni.

Ook de organisatie van de Kindervakantieweek vraagt om versterking met twee enthousiaste organisatoren. Voor wie in Harkstede opgegroeid is, is de Kindervakantieweek een begrip. Sinds 1982 genieten jaarlijks kinderen van een onvergetelijke week met een timmerdorp en allerlei zomerse activiteiten. Dorpsbelangen zet graag in 2020 de 38e editie neer en roept ook hiervoor (groot)ouders van deelnemende kinderen op om het team te komen versterken. De Kindervakantieweek valt altijd in de laatste week van de zomervakantieweek. Dat is dit jaar van 10 tot en met 14 augustus.

Oud papier

Maandelijks wordt oud papier gehaald door vrijwilligers van diverse verenigingen in Harkstede, die de opbrengsten hieruit onderling verdelen. Vanuit deze opbrengsten financieren de deelnemende verenigingen eigen activiteiten. De coördinatie, zoals het inroosteren van ritten en vrijwilligers, het maken van afspraken met de gemeente en de financiële afhandeling liggen bij de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede. Hiervoor zoekt men een nieuwe coördinator met organisatietalent.

Bestuur

Het 4-koppige bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede heeft de afgelopen jaren met veel plezier vele activiteiten gerealiseerd. Het heeft veel tijd en energie gekost, die niet iedereen meer voor de volle 100% op kan brengen. Op 1 april a.s. bestaat het bestuur nog uit 3 personen, omdat penningmeester en coördinator oud papier Michiel Kuizenga dan stopt als bestuurslid. Daardoor zijn de volgende vacatures be­schikbaar: * voorzitter * penningmeester * algemeen bestuurslid * coördinator inzameling oud papier * fondsenwerver t.b.v. de speelvoorzieningen.

De vereniging is bereikbaar via [email protected]

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30