Laatste nieuws

Dorpsherberg Lanting in Meedhuizen overgenomen door stichting

Sinds vrijdag 29 september is Dorpsherberg Lanting in Meedhuizen in handen van een stichting. Na zeven jaar is het voorzitter Abel Nieveen (foto links) en consorten eindelijk gelukt om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Het voortbestaan van de dorpsherberg hing in 2010 aan een zijden draadje. Uitbater Frans Schmölzer (rechts) stopte er mee, maar een opvolger was niet te vinden.

Het dorp sloeg de handen ineen en richtte de Stichting Dorpsherberg Lanting op, met als doel het behoud van de herberg voor Meedhuizen. De operationele invulling vindt sindsdien grotendeels plaats met vrijwilligers. Bedrijfsleidster Annemieke Spaak (midden) stak haar blijdschap niet onder stoelen of banken. Na de ondertekening van het contract deed ze, ten overstaande van de bomvolle herberg, een vreugdedansje. Zij beloofde Schmölzer een eigen plekje aan de bar.

Nieveen bedankte de oud-eigenaar uitvoerig voor zijn medewerking en roemde de inzet van de vele vrijwilligers. ”En dan heb ik het niet alleen over het barpersoneel, maar bijvoorbeeld ook over de klusjesmannen en de activiteitencommissie. Zonder jullie was de herberg allang dicht geweest. Zeven jaar lang hebben we gevochten, met vallen en opstaan. Het was bloed, zweet en tranen.” Nieveen noemde de overdracht dan ook een historisch moment in de geschiedenis van Meedhuizen. ”We hebben het voor elkaar: we hebben samen een herberg!”

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30