Ook dit jaar organiseerde Dorpsvereniging Slochteren wederom een reisje voor senioren. Woensdag 6 september vertrok het gezelschap bestaande uit 34 personen in een bus van het Nationaal Busmuseum vanaf ’t Olderloug door ’t Roegwold richting Woudbloem. Ondanks de regen zat de stemming er goed in.

Bij de brug over het Slochterdiep richting Scharmer Ae steeg de spanning in de bus, omdat er een krappe bocht gemaakt moest worden. Er klonk een luid applaus voor de chauffeur toen hij na meerdere pogingen uiterst vakkundig de brug had genomen. Na Woudbloem ging de tocht via de Veenlaan langs de molens aan de Groenedijk. Bij de molen ”De Ruiten” kwam de heer Helmantel, molenaar en bestuurslid van de molenstichting, in de bus.

Met veel enthousiasme vertelde hij over het verleden en heden van de drie molens aan de Groenedijk. Bij het Busmuseum in Hoogezand aangekomen werd er koffie met gebak geserveerd en werd een rondleiding gegeven door meerdere vrijwilligers van het Busmuseum, wat bijzonder in de smaak viel.

De terugreis ging via Stootshorn en langs de Baggerputten. Rond 17.00 uur kwam de groep na een zeer geslaagde middag terug in Slochteren waar afscheid van elkaar werd genomen en iedereen zijn dank uitsprak voor de vrijwilligers van de dorpsvereniging. Door o.a. subsidie van de gemeente en een bijdrage van Dorpsvereniging Slochteren werd deelname aan dit uitje geheel kosteloos.