Drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

Laatste nieuws

In Restaurant de Boerderij werd Andries Doorlag uit Siddeburen op donderdag 26 april tijdens ’Lintjes­regen’ door burgemeester Rein Munniksma benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn grote verdienste voor de Slochter samenleving. Doorlag was tussen 1991 en 2007 koster van de Hervormde gemeente Slochteren.

Ook was hij tien jaar voorzitter van de Stichting Instructiebad Slochteren, bestuurslid van de Dorpsvereniging Slochteren en sinds 2001 is hij penningmeester van de Historische Vereniging Het Wold. Daarnaast is hij medeoprichter van een overkoepelende stichting voor het uitgeven van boerderijboeken, en is hij coördinator, auteur en onderzoeker van het boerderijenboek Slochteren.

Onze burgervader Rein Munniksma zette in de Noordsuythoeve in Noordbroek tijdens ’Lintjesregen’ ook de geëmotioneerde Dick Huisman uit Noordbroek in het zonnetje. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn grote verdienste voor de samenleving van Noordbroek. Huisman was van 1976 tot 1982 bestuurslid en voorzitter bij de voetbalvereniging Rood-Wit.

Verder was hij vicevoorzitter van Radio Compagnie, penningmeester en voorzitter van de Kring Cultureel Noordbroek, medeoprichter van het Multi Functioneel Centrum de Noordsuythoeve, voorzitter van de initiatiefgroep Behoud Gockingaheem, voorzitter van het 4 mei comité en nog altijd secretaris en voorzitter van de DorpsAdviesRaad, bestuurslid van het Actiecomité Ton en vrijwilliger bij de Stichting Jolan.

Loco-burgemeester Jan Jakob Boersma reikte op zaterdag 28 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan Johan van ’t Westende uit Scharmer tijdens diens afscheid als vrijwillig brandweerman. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, vanwege zijn grote verdienste voor de Midden-Groningse samenleving.

Het lintje werd hem, onder toeziend oog van zijn collega’s, vrienden en familie, opgespeld in Partyboerderij ’t Hof van Scharmer. Van ’t Westende was maar liefst dertig jaar brandweervrijwilliger bij de overheidsbrandweer en vanaf 2014 aansluitend in dienst van de Veiligheidsregio Groningen. Hij is werkzaam geweest als Manschap-B en brandweerchauffeur in de rang van Hoofdbrandwacht.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30