Sinterklaas en zijn Pieten begonnen hun bezoek aan onze gemeente dit jaar met de intocht in Schildwolde. Ondanks het vroege tijdstip waren de Pieten al in opperbeste stemming. Ook de regen en de gure wind mocht de pret niet drukken. Per koets vertrok het gezelschap vanaf Vakgarage Heinneman voor een route door het dorp om uiteindelijk aan te komen bij de Juffertoren. Er stonden vele kinderen langs de route en zij werden door de Pieten uiteraard verwend met pepernoten. Bij de Juffertoren wachtte wethouder Jan Jakob Boersma de Goedheiligman en zijn gevolg op.


sinterklaar-slochteren-2016

Slochteren

Het is ieder jaar maar weer de vraag of de boot van Sinterklaas tijdens zijn intocht de haven van Slochteren kan bereiken. Na het uitbaggeren was dat dit jaar geen probleem. Gelukkig was het droog, want het dorp was massaal uitgelopen om de Goedheiligman op te wachten. Toen de Sint en zijn Pieten veilig van boord waren werden ze welkom geheten door wethouder Anja Woortman. Onder begeleiding van dweilorkest Wakker Worden vertrok het bonte gezelschap daarop per koets voor een ritje door het dorp. In Restaurant de Boerderij was vervolgens nog de traditionele kindermiddag, waarna de onvermoeibare Sint verder ging naar het volgende dorp.


 

sinterklaar-harkstede-2016

Harkstede

Afgelopen zaterdag om 13.00 uur stond de kade bij de Johan Rengerssingel in Harkstede vol met enthousiaste kinderen. De reden hiervoor was het bezoek dat Sinterklaas aan het dorp bracht. Zelfs burgemeester Geert-Jan ten Brink was speciaal naar Harkstede gekomen om de Goedheiligman en zijn gevolg te verwelkomen. Onder muzikale begeleiding van dweilorkest de Neut’nkroakers zongen de kinderen de Sint en zijn Pieten toe. Na het ontvangst werd Sinterklaas op een koets, begeleid door het dweilorkest, rond gereden door het dorp en eindigde het geheel met een gezellig samenzijn in de school.


 

sinterklaar-froombosch-2016

Froombosch

Op zaterdag 19 november bracht Sinterklaas ook een bezoek aan het dorp Froombosch. Met maar liefst 15 Zwarte Pieten kwam de Sint feest vieren in Froombosch. Mede dankzij zeer betrokken middenstanders was er voor alle kinderen een cadeautje. Na de gezellige pakjesroute door het dorp konden de kinderen in MFC de Ruitenvelder met de Pieten knutselen of naar de disco.


 

sinterklaas-siddeburen-2016

Siddeburen

Ook dit jaar bracht de Sint met zijn gevolg een bezoek aan Siddeburen. Het weer was gunstig en vele kinderen stonden vol verwachting langs de straten in de vogeltjesbuurt te wachten totdat de Sint voorbij kwam. Sinterklaas had aangegeven wel eens een ander deel van het dorp te willen zien en genoot daarvan ook met volle teugen. De Pieten gaven wederom met gulle hand pepernoten en lekkers tijdens de rondgang. Aansluitend was er voor de jongste kinderen nog een feestje in zaal Rehoboth.