In Hellum werd afgelopen zaterdag druk geklust aan de nieuwe belevenistuin bij kunst- en cultuurhuis ’De Ent’. Een stevige groep vrijwilligers bestaande uit o.a. ouders en dorpsgenoten kwam al vroeg opdagen om samen met een gezelschap van het Beleveniscollectief ’De Draad’ te werken aan een groot mozaïek-tegelpad door de tuin. Rond het middaguur werden de zandgravers en tegelleggers aangenaam verrast met een uitgebreide lunch, verzorgd door de Activiteiten Commissie Hellum.

De buitenruimte rondom het voormalige schoolgebouw wordt omgetoverd tot een avontuurlijke speelomgeving met ontmoetingspunt voor het dorp. Een plek voor jong en oud waar de kinderen kunnen spelen, maar waar ook plaats is voor ouders, grootouders en buurtgenoten om even lekker te ontspannen. In de afgelopen weken is rondom de linde al een nieuwe boombank gebouwd en in de tuin verschijnen diverse zit- en speelobjecten.

De speel- en ontmoetingsplek worden mede megelijk gemaakt door een subsidie uit de leefbaarheidsprojecten van de gemeente Midden-Groningen en bijdragen van de Vereniging Dorpsbelangen Hellum, stichting ’De Draad’ en stichting Beleveniscollectief.

In het gebouw ’De Ent’ worden tegenwoordig artistieke en culturele activiteiten georganiseerd door stichting ’De Draad’, ook bekend als organisator van het jaarlijkse familiefestival ’Art Carnivale’. Naast een doorlopende en constant wisselende expositie met zeer diverse vormen van kunst kunt u in ’De Ent’ regelmatig genieten van kleine voorstellingen, voordrachten of muziek(mid)dagen.